Napravite sami domaći sladoled od jagoda
Sezona je ukusnih jagoda, a rado užiamo u njima, kako svježima, tako i kad su dio deserta. Ako ih volite hladne, u sladolednom obliku, onda će vas oduševiti recept, a oduševit će ljubitelje slatkog! Radi…
Sezona je ukusnih jagoda, a rado užiamo u njima, kako svježima, tako i kad su dio deserta. Ako ih volite hladne, u sladolednom obliku, onda će vas oduševiti recept, a oduševit će ljubitelje slatkog! Radi…
Koliko ste dobri u rješavanju zadatka ili koliko dobro možete uočiti neki predmet saznajte uz pomoć jedne u nizu mozgalica. Na ilustraciji su tri žene, a jedna od njih je udata. Zadatak jeste odgonetnuti koja…
Ledo doo Čitluk izmjenio proizvodni asortiman halal proizvoda. Agencija za certificiranje halal kvalitete obavijestila javnost i potrošače da je kompanija Ledo doo Čitluk izmjenila proizvodni asortiman halal proizvoda. Shodno tome, proizvodnja sladoleda na štapiću odvijat…
Tiktokerica koja tvrdi da je prije bila radnica McDonald's restorana podijelila je video u kojem je pokazala kako izgledaju aparati u kojima stoji sladoled – a ljudi kažu kako ga više nikada neće naručiti. Djevojka…
Kad prognoza predviđa sniježno vrijeme, na prozor ili u vrt stavite veliku zdjelu ili lonac da uhvatite čisti snijeg po kojem niko nije gazio i iskoristite ga za ovaj ‘sniježni sladoled’ Mnogi su food blogeri…
U SAD-u postoji muzej sladoleda, što ne čudi s obzirom da su Amerikanci najveći konzumenti sladoleda na svijetu. Istraživanja su pokazala kako više od 90 posto američkih porodica u kući uvijek drži sladoled. Predsjednik Ronald Reagan je…
Članica jedne australske Facebook grupe otkrila je da bi kantice sa sladoledom uvijek trebalo u zamrzivač stavljati naopako kako bi se izbjeglo stvaranje kristalića leda na površini. Kristalići leda ili “freezer burn”, kako je ona…
Kad ne znate jel vam se više jede keks ili sladoled, uzmite oboje i napravite brzinski “slatkiš” koji će vas osvježiti… Tražite li brzo gotovu, hrskavu i hladnu ljetnu poslasticu sendvič-keks će ispuniti očekivanja. Ako…
Svaki put kad se poveća temperatura sladoleda, ledeni kristali u njemu se rastope. I to nije ništa čudno niti loše ako planirate odmah pojesti svu količinu sladoleda. Ako sladoled ne namjeravate pojesti istog trena nakon…
“Respire Del Diavolo” ili “Đavolji dah” najnovija je vrsta sladoleda namijenjena svim neustrašivim sladokuscima. Ova poslastica sastoji se od čilija jačine 1.569.300 skovila, što znači da je čak 500 puta ljuća od tabasko sosa. Osmislila …