Bez suza: Jedina sorta luka koja vas nikada neće rasplakati

Prilikom rezanja luka oslobađaju se enzimi koji proizvode plin sin-propantial-S-oksid, koji kada stigne do očiju izaziva peckanje i suze. Kako ih umak bolognese ne bi rasplakao, neki će neiskusni kuhari zapaliti svijeću, žvakati kaugumu ili…

Greška koju svi prave kad sjeckaju začine (VIDEO)

Ako vam nakon svakog rezanja peršina na dasci ostane velika zelena mrlja, to znači da bi vam savjet chefa Gordona Ramsaya uveliko koristio… Kad usitnjavate začinsko bilje, nemojte ga ozlijediti, nego ga narežite, napominje Gordon Ramsay dodajući kako…

Trik: Nasjeckajte luk kao profesionalni kuhar (VIDEO)

Tri trika i garantovano ćete impresionirati sve kojima poslužite jelo! Rijetko koje jelo može da se pripremi bez luka – na kockice, na kolutove, na listiće – stilova je bezbroj, a svaki od njih je…