Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su hit boje za jesen/zimu 2014/2015!

Preuzmite sliku

Američki institut za boje Pantone, odabrao je 10 trendi nijansi za ovu jesen i zimu!

Blistava orhideja (Radiant Orchid) definitivno je boja godine prema Pantone institutu. Ovo je veoma upadljiva boja koja se može kombinovati s drugim nijansama, naročito plavim i sivim.

  • boje-moda345
  • Aluminijum siva (Aluminium) je pomalo futuristička boja koja služi kao kompleksna neutralna nijansa. Naročito je dobar izbor za uređenje enterijera.

    Morska magla (Sea Fog) predivna ljubičasto siva nijansa koja se lako da iskombinovati s drugim bojama.

    Mornarsko plava (Royal Blue) klasična boja koja nikada ne izlazi iz mode. Naročito se uspješno može kombinovati s bijelom.

    Jarka kobalt plava (Bright Cobalt), plava s diskretnim zelenim podtonom, je suptilna varijacija tradicionalne kobalt plave.

    Aurora crvena (Aurora Red) je narandžasto crvena nijansa, koja je pravi klasik među jesenjim nijansama, ona daje živost tradicionalno zagasitim jesenjim bojama.

  • boje-moda33
  • Čempres zelena (Cypress) snažna i maestralna jesenja nijansa koja se odlično slaže s aurora crvenom.

    Sangrija (Sangria) predivna nijansa bobičastog voća koja pobuđuje osjećaj glamuroznih avantura i dalekih destinacija.

    Konjak (Cognac) je najpopularnija nijansa smeđe za ovu jesen. Radi se o veoma toploj boji koja se lako kombinuje s ostalim nijansama u paleti.

    Mauve izmaglica (Mauve Mist) je ovo vrlo elegantna i romantična svijetla ljubičasta nijansa u kojoj ćete se osjećati neizmjerno ženstveno. Najbolje ju je kombinovati sa Sangrijom ili Blistavom orhidejom.

    Zamagljena žuta (Misted Yellow) topla je jesenja boja koja donosi zrake sunca u tmurne dane. Ova optimistična boja najavljuje proljeće koje dolazi nakon hladnih mjeseci.

    (ljepota.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,