Ponedjeljak, 16. Septembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U luksuznoj vili na Bosforu: Ispiranje mozga u zloglasnoj sekti (Foto)

Adnan Oktar (62), poznat i pod pseudonimom Harun Jahi, vođa je jednog od najzloglasnijih kultova u Turskoj. Okružen je desetinama prekrasnih žena kojima je, mnogi tvrde, isprao mozak.

Oktar je inače turski pisac, ekscentrični i utjecajni televizijski propovjednik, koji teološke rasprave uvijek zasladi gostovanjem atraktivnih, mladih sljedbenica, piše Jutarnji.hr. Prema dosadašnjim medijskim izvještajima, žene koje su u njegovom društvu uvijek moraju biti odjevene prema njegovim uputama. Sve po zadnjoj modi i s besprijekornom šminkom.

Teza koju on voli propovijedati jest da su žene stvorene kako bi bile lijepe i voljene.

Sjedište svog kulta smjestio je u luksuznoj vili na tri sprata. Vila se nalazi na imanju na jednom od najljepših dijelova Bosfora u Istanbulu. Naravno, njega, djevojke i imanje čuvaju naoružani, nabildani tjelohranitelji.

Oktarovu družinu čini oko 300 osoba, a riječ je u najvećem dijelu o mladim i zgodnim djevojkama, koje on naziva mačkicama. Kult slijedi i nekoliko mladića, ali oni čine doslovno manjinu.

Neke djevojke koje su uspjele napustiti kult tvrdile su kako su bile prisiljene sudjelovati u orgijama, a kada su Oktaru rekle da se žele vratiti kući, on ih je, navodno, ucjenjivao snimkama orgija i prijetio da će ih javno osramotiti.

Sve djevojke u kultu moraju ga oslovljavati s “gospodaru”, a on ih sluša dok same raspravljaju o tome zašto je teorija evolucije pogrešna. Iako Oktar sebe voli nazivati feministom, djevojke koje su uspjele pobjeći najčešće ga nazivaju “običnom svinjom”.

– Uspjela sam pobjeći iz tog luđačkog kulta. Nadam se da će još djevojaka uspjeti pobjeći i da neće svoje najbolje godine života potrošiti s njim – izjavila je jedna od djevojaka koja ga se uspjela riješiti, ali iz straha ne želi otkriti identitet.

Bio u zatvoru
Adnan Oktar svoj je kult pokrenuo ‘80-ih, kada je vodio žestoke rasprave protiv evolucije i komunizma propovijedajući islamski kreacionizam.

Tokom 2008. Oktar je osuđen na tri godine zatvora zbog stvaranja ilegalne organizacije kako bi iz nje izvukao ličnu korist, a na sudu je dokazano kako je tajno snimao seksualne odnose sa svojim sljedbenicama i tim se snimkama koristio kako bi ih ucjenjivao. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,