Srijeda, 20. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Stravičan zločin u Holandiji: U šumi ubijen bračni par Čikarić, petero djece ostalo bez roditelja (FOTO/VIDEO)

Muškarac (43) i žena (39), inače bračni par iz Srbije i roditelji petero djece, ubijeni su iz vatrenog oružja pronađeni mrtvi u “mercedesu” u Middelburgu u Holandiji!

Ubijeni bračni par Čikarić (kako otkrivaju dosadašnja saznanja) pronašao je u grmlju, u četvrtak oko 9.30 sati, slučajni prolaznik.Kako prenose holandski mediji, tijela supružnika su se nalazila u automobilu, dok su o retrovizor njihovog “mercedesa” bile okačene bokserske rukavice.

Nedaleko od automobila pronađena je i puška.Uviđaj na mjestu zločina trajao je cijelog dana i završen je u petak oko 2.30 sati poslije ponoći, a tijela supružnika odnijeta su tek oko 22.30 sati.Na noge se digla cijela policija, u potrazi za bilo kakvim tragovima. Iako policija još nije objavila sve detalje istrage, za sada je utvrđeno da su se muž i žena sastali u srijedu uveče, kada su se uputili u šumu, a za sada se ne isključuje mogućnost da je par ubijen i opljačkan, prenosi Blic.rs.

 • Kako se ispostavilo, njihova tijela pronađena su na oko devet kilometara od njihovog doma u holandskom gradiću. Policija je obavijestila socijalne radnike o mogućoj adresi bračnog para, koji su u njihovoj kući pronašli njihovo petero dece, stare tri, 13, 18, 22 i 23 godine, i koje su smjestili u Centar za socijalni rad.

  Kako prenose tamošnji mediji, bračni par je poznat po tome što je policija zbog svađa morala često da interveniše, dok je muškarac dva puta bio na odsluženju zatvorske kazne.

  Tijela pronašla kamperka

  Magdalena Krekelins (72), koja već 25 godina kampuje u šumi u kojoj su pronađena tijela, kaže da je u srijedu uveče bila na mjestu zločina.

  – Između 6 sati i ponoći putem su prošla kola. Pomislila sam da je riječ o ljubavnom paru, pa nisam obratila pažnju. Nakon što sam saznala šta se dogodilo ne osjećam se sigurno – ispričala je ona.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje