Srijeda, 19. Decembar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Slučajan susret otkrio zamjenu 9-mjesečnih dječaka u porodilištu u Brazilu (FOTO)

Dvije majke iz Brazila strepe čekajući nalaze DNK testa koji će pokazati jesu li njiihovi 9-mjesečni sinovi zamijenjeni u porodilištu nakon rođenja.

Francielli Monteiro Garcia i Erivânia da Silva Santos iz grada Alta Floresta na zapadu Brazila podvrgle su se DNK testiranju kako bi utvrdile jesu li majke dječaka koje su u maju prošle godine donijele iz rodilišta.

Šokantnu pogrešku otkrio je slučajan sastanak majki u klinici, i to pet mjeseci nakon rođenja beba.

  • Na rutinskom pregledu kod pedijatra Francielli je primijetila sličnost druge bebe s njenim suprugom. Kontaktirala je Erivâniju i tokom razgovora su shvatile da su djeca vjerovatno zamijenjena u bolnici. Erivânia da Silva Santos rodila je isti dan u istoj bolnici, piše Globo.

    Francielli Monteiro Garcia već je napravila DNK test koji je pokazao da ona nije majka 9-mjesečnog dječaka. Rezultate testa pokazala je glavnoj sestri u bolnici.

  • Regionalna bolnica u kojoj su dječaci rođeni negira bilo kakve zloupotrebe. Još nije jasno kako su bebe predane “krivim” majkama. Vjerovatno je došlo do zamjene identifikacijske narukvice s pravim imenom roditelja.

    Sutkinja Janaina Rebucci Denazanetti naredila je novo DNK testiranje kako bi se utvrdilo ko su roditelji koje bebe. U međuvremenu majke održavaju kontakt kako bi dječaci izgradili međusoban odnos. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,