Nedjelja, 20. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Otac progovorio o ubistvu cijele porodice u Australiji

Otac četvero ubijene djece u najgorem masovnom ubistvu u Austraiji u posljednjih više od dvije decenije je progovorio za medije.

Sedam osoba, tri generacije jedne porodice, su ubijene pod još nerazjašnjenim okolnostima na ranču u jugozapadu Australije, prenosi Fena.

Policija za sada smatra da je riječ o ubistvu i samoubistvu u kojem su život izgubili djed Peter Miles (61), baka Cynda (58), njihova kćerka Katrina Miles (35) i njeno četvero djece Taye (13), Rylan (12), Ayre (10) i Kadyn Cockman (8).

Otac Aaron Cockman, lokalni građevinar i poduzetnik se rastavio od supruge koja je sa djecom otišla kod svojih roditelja. On je na konferenciji za novinare rekao da mu roditelji njegove supruge nisu dozvoljavali da posjećuje djecu.

– Bio sam ljut na njih. Sada je to otišlo, samo sam nevjerovatno tužan zbog svoje djece. Ali, proći će i ovo – rekao je.

Otac je ispričao da mu je policija saopćila kako su djeca umrla „u miru i u posteljama“.

Policija je pronašla tri duge cijevi na ranču, ali je još uvijek nepoznato ko je odgovoran za zločin, iako postoje naznake da bi djed mogao biti počinilac stravičnih ubistava. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,