Srijeda, 12. Decembar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bio beskućnik u New Yorku, a danas je vlasnik lanca pizzerija i dobitnik na desetine nagrada i medalja

Kurdski izbjeglica Hakki Akdeniz je napustio Tursku 1999 I došao u New York. Bio je beskućnik I često se pitao gdje će naći sljedeći obrok. Ali kako izvještava Saleh Damiger, on je u potpunosti izmijenio svoj život.

U pizzeriji u dijelu New Yorka, SOHO, slike pokazuju postignuća Hakkija Akdeniza. On je vlasnik pizzerije Champion I drugih uspješnih biznisa u New Yorku. Dobio je desetine nagrada I medalja za svoju tehniku pravljenja pizze. Ali put ka uspjehu nije bio lak.

Došao sam ovdje uz nadu da će mi neko pomoći, da ću imati kuću, posao I da će mi reći šta da radim. Imao sam razne nade. Ali kada nisam mogao naći posao, upitao sam se, šta ako bih se vratio u Tursku, šta bi se desilo, priča Hakki.

On je danima tražio posao, a noću je spavao na željezničkoj stanici ili u skloništu.

Spavao sam tamo 96 dana. A onda sam našao posao. Jedna Turkinja po imenu Mina mi je našla posao u New Jerseyu, kaže Hakki.

Njegova vizija je bila da ima pizzeriju I vrijedno je radio kako bi taj san ostvario. Za samo pet godina, otvorio je sedam pizzerija. On je sada vlasnik 10 njih, a upravo treba otvoriti još jednu.

Ne znam voziti auto, ne znam plivati, ne znam kako izlaziti u društvu ili ići u klub. Toliko stvari ne znam raditi. Ali znam praviti pizzu.

I upravo zbog toga, Hakki ima mnogo obožavatelja.

To je jedno od mojih omiljenih mjesta kada dođem na istočnu stranu Broadwaya I izađem iz voza, moram doći odmah ovdje da pojedem pizzu, jer je zaista ukusna, I drugačija, kaže mušterija George Cruz.

Svim svojim prijateljima sam rekao da ovdje stalno dolaze, jer je pizza ovdje zaista ukusna. Toliko uživam dok je jedem, to je najbolja pizza koju sam ikada jeo, kaže Adam.

Hakki kaže da je tajna njegovog uspjeha njegova motivacija.

Dvije stvari su veoma važne u mom životu, moj posao I moja obitelj. Vrijedno radim kako bi postigao poslovni uspjeh I to sve za moju obitelj.

Hakki vjeruje da ako želite da vam se snovi ostvare, morate početi na njima raditi I nikada ne odustati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje