Srijeda, 20. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Vjernici u Skoplju uputili molitve za uspjeh turske vojske u operaciji u Afrinu (FOTO)

Vjernici u Skoplju sinoć su se molili za uspješno okončanje operacije “Maslinova grana“ koju turske oružane snage provode s ciljem neutralizacije terorista PYD/PKK-a i ISIS-a u sirijskom Afrinu, javlja Anadolija.

Molitva je održana sinoć uoči jacija-namaza u Murat-pašinoj džamiji koja se nalazi u Staroj skopskoj čaršiji.
Molitvi je prisustvovao veliki broj vjernika i vjernica, među kojima je bio i turska ambasadorica u Skoplju Tulin Erkal Kara.

Ataše za vjerske poslove pri turskoj ambasadi u Skoplju Murat Alkan izjavio je da je turska nacija uz ugnjetavane, siromašne i sve ugrožene narode u cijelom svijetu.

On je kazao da se svi muslimani svijeta mole za uspjeh turske vojske i siguran povratak vojnika, a da će to činiti i vjernici na Balkanu.

Vaiz u Murat-pašinoj džamiji Sulejman Baki kazao je da je cilj programa bio da se molitvom pošalje poruka podrške turskoj odlučnosti i borbi.

“Želja nam je da se uz Božju pomoć poraze turski neprijatelji i da se turski vojnici iz operacije kući vrate s pobjedom“, poručio je Baki.

Predsjednik Unije turskih udruženja u Makedoniji (MATUSITEB) Husrev Emin istakao je da je operacija “Maslinova grana“ veoma važna za sve Turke i u dijaspori.

“Makedonski Turci mole se za uspjeh Turske u operaciji. Uz Božju pomoć, cijela regija Bliskog istoka i šire će osjetiti pozitivne odjeke operacije koju je Turska pokrenula u skladu sa regionalnom i globalnom politikom uspostave mira i stabilnosti“, poručio je Emin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje