Ponedjeljak, 18. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tri mjeseca u pritvoru zbog lažne optužbe: Prijavila taksistu da je silovao

Slučaj navodnog silovanja u kombiju pored kluba NEC u Savskoj, Hrvatska, iz septembra prošle godine, kada je 27-godišnjeg zagrebačkog taksistu prijavila 30-godišnja djevojka, nedavno je okončan obustavom istrage protiv taksiste jer je otkriveno da ga je djevojka lažno prijavila.

Taksista je zbog optužbi za silovanje u istražnome zatvoru proveo tri mjeseca, a državno odvjetništvo je tokom istrage je provelo niz vještačenja koje je potvrdilo njegove tvrdnje.

“Drago nam je da se na kraju ipak utvrdila istina”, rekao je advokat Ivan Orešković koji je branio taksistu.

Čitava priča je počela krajem septembra prošle godine kada je policija zaprimila prijavu 30-godišnje djevojke koja je rekla kako je u klubu upoznala mladića koji ju je pozvao u svoj kombi ponudivši joj drogu.

Prebacio ju je preko ramena te odnio u kombi, no zatim ju je u kombiju počeo napastovati, skidajući joj na silu gaćice i govoreći joj da će “sad dobiti svoje”.

“Skinuo mi je gaćice te mi gurao prst u vaginu”, ispričala je policajcima, dodavši da ju je taksist nakon toga počeo rezati po rukama nekim kandžama ili žiletom.

Kako je utvrđeno, djevojka je na rukama imala rezne rane, međutim, vještaci su utvrdili da se najvjerovatnije radi o samopovređivanju jer su tragovi rezova takvi da su morali biti počinjeni dok je ruka bila u mirovanju, a ona je tvrdila da se sve vrijeme otimala, piše Jutarnji.hr.

Na drugom, ponovljenom ispitivanju, kada je istraga već trajala, ponovo je promijenila iskaz i rekla da ju je samo pokušao silovati prstom.

U tome, tvrdila je, nije uspio jer je vikala i udarala nogama o unutrašnjost kombija. U svojoj odbrani taksista je, pak, tvrdio da je s djevojkom iz noćnoga kluba doista došao do svog kombija jer je mislio “da bi između njih nešto moglo biti”, no da je ona kada su ušli u kombi odjednom počela vikati da ju on želi silovati iako joj ništa nije napravio.

“U pritvoru su ga kljukali antidepresivima. Krenuo je živjeti ispočetka, od nule. Pritišće ga kredit i davanja državi s kojima je u zaostatku. I da, tužit ćemo državu za naknadu štete”, rekla je majka taksiste koja nikada nije izgubila povjerenje u sina.

Djevojka koja je oblatila njenog sina, kaže, nikada im se nije javila. Baš kao ni njena porodica. U njegovu nevinost od samog početka su bili uvjereni i prijatelji te taksisti kojima je, njegovim hapšenjem, dodatno srozan ugled i profesionalnost. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,