Četvrtak, 24. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Policajci koji su bili na tajnom zadatku u Potočarima ostaju u pritvoru

Viši sud u Beogradu odbio je žalbe zbog pritvora dvojici pripadnika MUP-a Srbije koji se sumnjiče za odavanje službene tajne u vezi s njihovim aktivnostima prilikom posjeta premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015. godine, kada je napadnut.

Kazneno izvanpretresno vijeće donijelo je rješenje kojim je odbilo žalbe javnog tužitelja i branitelja okrivljenih na rješenje suca za prethodni postupak kojim je Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću određen pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati postupak utjecanjem na svjedoke, rekla je glasnogovornica suda Bojana Stanković.

To znači da će ostati u pritvoru do nove odluke suda, odnosno dok se ne ispitaju svi predloženi svjedoci, javlja Tanjug.

Njima je 2. januara, na prijedlog tužiteljstva, sudac za prethodni postupak odredio pritvor samo po osnovu uticanja na svjedoke, a dva dana ranije su uhapšeni.

Istragu protiv njih vodi Više javno tužiteljstvo u Beogradu zbog odavanja službene tajne.

Mladen Trbović i Milan Dumanović su ranije radili u Upravi kriminalističke policije u Odjelu za opservaciju i dokumentiranje.

Trboviću je, kako su prenijeli mediji, prekinut radni odnos u stegovnom postupku prije nekoliko mjeseci, dok je Dumanović navodno suspendiran iz PU Pančevo od kada je u pritvoru.

Oni se sumnjiče da su u izjavama za Al Jazeera Balkans naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju nadređenih, bez iskaznica i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na srpskog premijera, prenijeli su mediji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,