Srijeda, 19. Septembar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Djeca iz prevrnutog autobusa bez vidljivih ozljeda

Niko od djece iz autobusa koji se danas prijepodne prevrnuo kod Vranovaca nedaleko Slavonskog Broda nije imao vidljive ozljede, a vozač automobila koji je navodno izazvao nesreću na mjestu je preminuo.

“Nitko od učenika iz autobusa nije imao vidljive ozljede”, potvrdio je za Hinu Stjepan Kukura, glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske. I roditelji čija su djeca bila u autobusu potvrdili su novinarima da niko nije imao vidljive ozljede.

Ipak, svi učenici prolaze liječničke preglede u Osnovnoj školi Vranovci gdje su smješteni nakon nesreće, a liječnici ih u slučaju sumnji u neke posljedice upućuju na detaljnije preglede.

Nesreća dogodila se oko 10:30 sati u trenutku kada je iz još uvijek službeno nepoznatih razloga došlo do sudara osobnog automobila i autobusa koji se kretao u smjeru Slavonskog Broda. Prema neslužbenim podacima jedna od učiteljica svjedočila je trenutku uoči sudara kada je došlo do puknuća gume na automobilu koji je autobusu išao u susret.

Od siline udara oba vozila završila su u odvodnim kanalima, svako sa svoje strane kolovoza, a autobus s djecom zaustavio se u odvodnom kanalu izvrnut na bok.

U evakuaciji tijela stradalog vozača iz osobnog automobila sudjelovali su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Slavonskog Broda, a na županijskoj cesti Slavonski Brod-Vrpolje još traje uvid pa se saobraćaj odvija obilaznim pravcima.

I ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak reagovala je na vijest o nesreći.

“Za početak, izražavam sućut obitelji poginulog vozača. Također, želim zahvaliti službama na hitnoj reakciji i želim svoj djeci brzi oporavak. Ministarstvo je odmah poslalo državnog tajnika za odgoj i obrazovanje u Slavnoski Brod da vidi možemo li i mi kako pomoći”, izjavila je ministrica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje