Srijeda, 12. Decembar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Beograd najtolerantniji grad u regiji

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je, uime grada Beograda, priznanje za “Najtolerantniji grad regije” koje dodjeljuje Europski pokret u Bosni i Hercegovini.

Priznanje je gradonačelniku Beograda uručilo izaslanstvo Europskog pokreta u BiH koje su činili predsjednik Predrag Praštalo, potpredsjednik Dino Čolić, generalni tajnik te organizacije Haris Plakalo, kao i partner i veleposlanik Europskog pokreta Svetozar Stanković.

Dosadašnji nositelji ovog regionalnog priznanja bili su Subotica, Zagreb i Ljubljana, a Europski pokret BiH od 2010. godine dodjeljuje priznanja u različitim kategorijama, priopćio je Beoinfo.

Gradonačelnik Siniša Mali je, uime grada Beograda, zahvalio na priznanju i istaknuo da ova nagrada mnogo znači tom gradu.

“Grad Beograd je mnogo uradio kako bismo u regiji podigli svest o tome da stvari treba zajedno da mijenjamo. Još na početku svog mandata imao sam priliku da organiziram Summit gradonačelnika iz regije kako bismo se više približili i ojačali naše privredne, turističke, kulturne, obrazovne, sportske veze”, rekao je Mali.

Dodao je kako je na gradu Beogradu velika odgovornost da povuče cijelu regiju ka boljem sutra i u oblasti ekonomije, kulture, sporta, odnosno svega što čini kvalitetu života građana boljim.

“Zato ćemo se još više posvetiti tome da opravdamo ovu nagradu koju smo dobili i da iz godine u godinu cijela regija napreduje, a da grad Beograd i dalje bude najtolerantniji grad i lokomotiva razvoja cijele regije”, naveo je gradonačelnik Mali.

Predsjednik Europskog pokreta u BiH Predrag Praštalo rekao je da je grad Beograd od postanka do danas otvoren za sve dobronamjerne ljude, bez obzira na to iz kojeg dijela svijeta dolaze ili kojoj naciji i religiji pripadaju.

“Kozmopolitsku pripadnost i opredjeljenje Beograd pokazuje i stalnim porastom i zanimanjem turista iz cijelog svijeta. To ne bi bilo moguće bez prepoznavanja gostiju da se mogu identificirati  s Beogradom i da dijele iste vrijednosti kao što su otvorenost, multikulturalnost i posebno visoka doza tolerancije i poštovanja različitosti”, ustvrdio je Praštalo.

On je izrazio zadovoljstvo što je nedavno potpisan Memorandum o suradnji između Beograda i Sarajeva, kao i više sporazuma iz oblasti kulture, turizma i znanosti, jer je to, kako je kazao, snažan dodatni impuls jačanju prijateljskih odnosa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje