Srijeda, 25. April 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ona je najnježniji i najženstveniji znak Zodijaka, ali uopšte nije svjesna svoje privlačnosti

Nježna, brižna, senzualna, senzibilna, intuitivna, požrtvovana, saosjećajna, sentimentalna, druželjubiva, topla, romantična, odana, maštovita…

Njena misija na ovom svijetu je da pomaže drugima. Izuzetno je osjetljiva na potrebe drugih – u današnjem svijetu uzimanja njoj je važnije davati – ali ne dopušta da bilo ko iskorištava njenu dobrotu i vječitu spremnost da pomogne. Na prvi pogled čini se mirna, ali u sebi krije veliku strastvenost i osjećajnost.

Ona je rođena u znaku Ribe.

Radoznalo posmatra i analizira sve što se događa oko nje, ali i ono što se događa u ljudima, i u svemu traži dublji smisao. Život bez duhovnosti za Ribu je nezamisliv. Najveća je sanjarka u Zodijaku, i od realnosti sposobna je da brzo pobjegne u vlastiti svijet sanjarenja u kom može da bude šta god poželi. Neki smatraju da tako bježi od problema; drugi pak vjeruju da je jednostavno našla kreativan način na koji se nosi s problemima.

Veze

Ništa drugo ne daje ženi Ribi veći osjećaj potpunosti nego kada je zaljubljena. Po prirodi je stidljiva i nema ništa protiv toga da ima dominantnog partnera, odnosno da je u vezi pokorna. Najveću sreću pruža joj mogućnost da udovoljava voljenoj osobi.

Tajno oružje Ribe u zavođenju je da se čini nedostupnom i rezervisanom jer zna da će tako djelovati tajanstveno i učiniti da je njen udvarač poželi još više. Miroljubiva je, i voli opuštene ljubavne veze u kojima nema potrebe za svađama i prepirkama.

Njen idealan partner je onaj koji je inspiriše, štiti i, kada je potrebno, spušta na zemlju iz njenih maštanja. Velikodušna je i obožava da ugađa partneru.

Prijateljstvo

Odana je prijateljica kojoj su dobrobit i sreća ljudi koje voli važniji od vlastite dobrobiti i sreće. Žena Riba uvijek je tu za svoje prijatelje i kad god treba biće im potpora i rame za plakanje. Ona je najbrižniji prijatelj kog bilo ko može da ima. Zahvaljujući jako izraženoj intuiciji znaće kako se njen prijatelj osjeća prije nego što on sam shvati vlastite osjećaje.

No, ponekad može da izgleda kao da izbjegava svoje prijatelje! To ne treba shvatiti lično… Naime, Ribi je potrebno vrijeme i za sebe, a kako teško kaže “ne”, radije će se samo povući nego da odbije prijatelja. Nakon što zadovolji svoju potrebu za samoćom opet će raširenih ruku dočekati ljude do kojih joj je najviše stalo.

Izgled

Ono što ćete prvo primijetiti na ženi Ribi je šarmantan osmijeh, očaravajuće krupne sanjive oči i gotovo hipnotišući pogled, te melodičan glas. Često djeluje zamišljeno i kao da gleda negdje u daljinu. Prosječne je visine i građe, a nije neuobičajeno i da žena Riba ima koji kilogram viška što je samo dodatan plus njenoj ženstvenosti i senzualnosti.

Čitava njena spoljašnjost odaje utisak mističnosti, dobroćudnosti i mirnoće, a sposobna je da izgleda drugačije svaki put kada je vidite. Obično je vrlo duga i svilenkasta kosa njen ponos. Ona voli romantičan i nježan stil odijevanja, kakva je i ona sama zapravo – lišen grubosti i strogoće.

Obavijena svojom eteričnošću, žena Riba često uopšte nije svjesna – koliko je zapravo privlačna. (lepotaizdravlje.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,