Srijeda, 20. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kako se vaš znak ponaša na radnom mjestu?

Osobine pojedinih znakova utiču na njihov odnos prema kolegama i na radnom mjestu.

Djevice su inače poznate po blagoj naravi, osim kada im na radnom mestu pravite nered. Tada ih izbacite iz takta. U tom trenutku najbolje je pobjeći.

Osobe rođene u znaku Jarca čine se hladnim, ali to je samo njihova maska. Uglavnom su na direktorskim pozicijama i vole red, rad i disciplinu. S vremena na vrijeme, znaju i da se našale sa podređenima.

Entuzijastični Blizanac često prvi dolazi na radno mjesto i odmah kreće da radi. Ne gubi vrijeme i često zapravo živi za svoj posao. Kad ima slobodan dan, uglavnom ne zna šta će sa sobom.

Neodoljivi Strijelac poznat je po svojim zavodničkim tehnikama. Za vrijeme radnog vremena Strijelac marljivo radi ali kad uzme pauzu često zagleda zgodne kolege. I nije ga sramota.

Vatreni Lav svakom zadatku pristupa s velikom strašću. Sve može i sve zna. Pogađaju ga kritike drugih, čak i ako je nešto za njegovo dobro. Kako i ne bi, kad je najpametniji.

Marljive Ribe svoj posao obavljaju hladne glave i svakom zadatku pristupaju racionalno. Naizgled hladnoj spoljašnjosti, ne stide se svojih emocija. Zapravo, puste suzu na bilo kakav srceparajući video s životinjama.

Kada dođe na posao, Vaga sebi najprije skuha kafu i popriča s kolegama. Znatiželjna je po prirodi pa sazna sve što je zanima. Jedini problem u svemu tome je to što na kraju na dana i vi saznate sve o svima.

Vodolija je puna odličnih ideja. Često ćete oko njenog stola pronaći litre kafe i hrpe ispisanog papira. Mada, čak i tako velikom kreativcu ponekad treba odmor, a on se ne libi ni da ga uzme. Makar to značilo i za vrijeme radnog vremena.

Ovan bilo kakav zadatak obavlja s velikom lakoćom. Energičan, nema toga što on ne može riješiti. Jedini problem je to što ne mari za tuđa mišljenja. Preglasna muzika, noge na stolu…Ovan ništa od toga ne smatra problemom.

Nježan Rak voli sve da radi s dozom ljubavi. Voli harmoniju i svoj mir. Vesele ga mirne i druželjubive kolege, osim kada krenu da ga gnjave. Tada ih se klonite. Nije im problem da odu do šefova i kažu sve što im je na duši.

Temeljni Bik svo vrijeme na poslu potroši na prikupljanje podataka, analizu i kalkulisanje. Poznat je kao vrijedan radnik pa uglavnom prvi završi na vrijeme s poslom. Tada se zabavlja igranjem igrica i kritikovanjem drugih.

Na početku radnog dana, Škorpiju dočeka tona posla. Ništa što ona ne može da riješi. Kao svoju vrlinu ističe dobru organizaciju tako da na kraju sve završi. Tako vrijedan radnik zaslužuje i pauzu koju sam uzme kad poželi. (NN)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,