Nedjelja, 17. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Decembarski horoskop: Ovnovi u novoj emotivnoj vezi, Blizanci pred poslovnim promjenama…

Suština decembra mjeseca je komunikacija. Što budete korektniji prema drugima, spremniji da balansirate, tolerantniji i otvoreniji – bolje ćete proći….Lako je zaćutati, povući se, otići na drugu stranu, prekinuti. Teško je istrajati u nečemu, čak i onda kada stvari ne funkcionišu najbolje. Teško je reći izvini. Teško je priznati svoju grešku. Pročitajte šta vaš znak konkretno čeka ovog decembra.

Ovan

Ljubav

Energija ovog mjeseca u potpunosti odgovara slobodnim pripadnicima znaka Ovan. U prve dvije dekade ovog perioda imate više nego dobre šanse da otpočnete novi emotivni odnos….naravno, ako budete željeli da se vezujete iole ozbiljnije….Naime, vama će zaista biti otvorene sve mogućnosti – više ćete biti u pokretu, više ćete izlaziti, više ćete se družiti, a oni od vas koji su ljubitelji interneta, više će vremena provoditi na društvenim mrežama i ostvarivati itekako zanimljive kontakte. Pošto ćete imati više šansi za emotivni kontakt, na vama ostaje da odlučite da li ćete željeti samo površnost, neke neobavezne pričice, avanture za jednu noć ili kombinacije….ili ćete se pak potruditi da sa jednom osobom napravite nešto ozbiljno. Neka vaše srce odluči na koju ćete stranu….i šta vam najviše prija. Čak iako ostanete u potpunosti sami do kraja godine, novogodišnja noć može donijeti jedno čarobno, romantično poznanstvo…U postojećim emotivnim relacijama ovaj vam mjesec donosi mogućnosti da konačno pronađete zajednički jezik, poboljšate komunikaciju sa partnerom i više se povežete. Ako i dođe do nekih sitnijih rasprava sa voljenom osobom, budite u fazonu „na jedno uho ušlo, na drugo izašlo“…..

Posao

Vaša poslovna, ali i finansijska situacija trebala bi da bude dosta solidna tokom nastupajućeg mjeseca. Vi lično ćete biti vrlo voljni da se angažujete, da završavate obaveze na vrijeme, a rezultati u vidu poslovnih i finansijskih rezultata bi trebali da budu bolji nego inače. Da bi sve funkcionisalo kako treba, od samog početka mjeseca obratite pažnju na papirologiju, na uslove dogovora, kao i na to šta potpisujete, jer se eventualne greške i propusti mogu prikazati tokom treće dekade i retrogradnog kretanja Merkura. Tokom druge dekade dobićete vrlo dobru poslovnu ponudu koju svakako trebate shvatiti ozbiljno. Posljednju dekadu decembra iskoristite za neku vrstu povlačenja, možda odlaska na putovanje ili odmor…ili za sumiranje rezultata i pravljenje planova za novu poslovnu godinu. U tom periodu će biti naglašene dobre ideje, kreativnost, biće probuđena vaša umjetnička crta.

Zdravlje

Do polovine mjeseca situacija u zdravstvenom segmentu će biti prilično dobra. Ostatak ovog perioda doneće najviše problema starijoj populaciji, i to vezanih za kičmu. Mlađi pripadnici znaka mogu biti u energetskom padu – nešto slabiji imunitet.

Bik

Ljubav

Vi lično, kroz ovaj mjesec obojeni energijom znaka Vodolije – vjerovatno ćete se osjećati ispunjeno, srećno i zadovoljno, imali partnera ili ne. Mnogima od vas najviše će prijati laki kontakti sa suprotnim polom, uživaćete u novim poznanstvima ili flertovanju, ali ćete se zaista teško odlučiti da nekome u potpunosti poklonite svoje srce. Možete ostvariti zanimljive konekcije preko interneta sa osobama koje ne žive u vašem gradu, a da li će i u kom pravcu ove priče uopšte ići, to neka vrijeme pokaže. Do susreta sa ovim osobama može doći polovinom decembra, a da li će sve ostati samo na kratkoročnom poznanstvu, to ćete vjerovatno odlučiti samo vi. Vladar vašeg polja ljubavi, Merkur, tokom ovog mjeseca je retrogradan, pa nemojte da se začudite ako vam se poslije dugo vremena, neki bivši javi sa željom da obnovi kontakt sa vama. Tu uvijek važi pravilo – razmislite o razlozima koji su doveli do prekida ljubavi između vas dvoje, i zapitajte se da li ste spremni da još jednom prolazite istim putem….I emotivni partner i vi ćete tokom decembra biti u posebnom raspoloženju. Neke barijere po pitanju komunikacije se sada mogu prevazići između vas dvoje, a takođe – možete obogatiti i svoj seksualni život i unijeti veću dozu strasti u njega.

 • Posao

  U poslovnom segmentu od samog početka mjeseca koračajte opreznim i proračunatim koracima. Ne dozvolite sebi neka rizična ulaganja, a takođe – sklapajte dogovore samo sa ljudima za koje imate čvrste garancije ili dugogodišnju saradnju sa njima. Vladar vašeg polja posla i novca, Merkur je u sjenci i retrogradnom kretanju tokom decembra i morate imati na pameti da će bilo kakvi vaši potezi imati dugoročnu vrijednost. Zato se potrudite da budete sabrani, racionalni i promućurni – ne zalećite se i ne donosite ishitrene odluke. Vaša vladarka Venera je od kraja prve sedmice decembra u vašem polju karijere, pozicije – pa je evidentno da tokom ovog perioda možete napraviti neke značajnije korake ka stabilnosti u poslovnom segmentu, ali i ka napredovanju. Iako će velika količina obaveza biti prisutna, kao i povremena „spoticanja“, ovo bi se na kraju mogao pokazati kao dosta profitabilan mjesec.

  Zdravlje

  Jupiter u polju zdravlja jeste jedna vrsta velike zaštite u ovom segmentu, ali tokom decembra vam neće biti baš od pomoći, pogotovo ako ste od onih koji vole da sjednu i dobro se najedu. Da, vodite računa o svom izgledu, ali prije svega – o svojim krvnim sudovima, naročito ako ste stariji pripadnik znaka.

  Blizanci

  Ljubav

  Za slobodne Blizance i decembar mjesec je pripremio pregršt dobrih momenata i pozitivnih dešavanja. Period je kao stvoren da uživate – da provodite vrijeme sa prijateljima, u izlascima i da ste čest gost na svakom društvenom dešavanju. E sad tu imamo jedan problemčić – vi lično ste možda spremni da se uozbiljite i ostanete sa jednom osobom, ali kako tu jednu osobu odabrati, kada su udvarači na sve strane? Iskreno rečeno, ne izgleda mi kao da ćete tokom ovog mjeseca uspjeti da se odlučite, sredite i smirite….Moguće je i da će neki od vas biti u varijanti „letenje s cvijeta na cvijet“….Pojedini Blizanci bi tokom treće dekade mogli početi da se sa velikom sjetom prisjećaju nekog od bivših emotivnih partnera….nećemo biti iznenađeni ako se vaša pažnja usmjeri baš na tu stranu….Odnosi sa emotivnim partnerom funkcionisaće u onoj mjeri u kojoj se vi budete trudili oko voljene osobe. A zaista je vrlo upitno koliko ćete vi imati volje za tako nešto. Naime, iako voljena osoba šalje jako dobre vibracije, vi lično ste nešto zatvoreniji nego inače i radije se okrećete na drugu stranu – ka prijateljima ili ka poslu. Do nekih većih razmimoilaženja u vašem odnosu moglo bi doći tokom druge dekade decembra i – to je period kada biste više trebali da se potrudite u svojoj vezi. Igrajte na kartu pozitivnih promjena, strasti.

  Posao

  U poslovnom segmentu – ušli ste u fazu kada su vam promjene neophodne. Želja za ovim će naročito biti prisutna tokom prve polovine meseca, kada je u suštini i najjači period da nešto suštinski preokrenete. Imaćete podršku drugih ljudi za svoje planove, a moguće je i da će vam usluga od strane prijatelja ili nekog saradnika otvoriti vrata poslovnom projektu ili novom radnom mjestu koje priželjkujete. Potrudite se da u tim danima budete maksimalno aktivni. Ako imate posao kojim ste koliko toliko zadovoljni, vodite računa o svojim potezima, ne ostavljajte obaveze za „neki drugi dan“ i potrudite se da provjeravate sebe u onome što radite. Naime, kada krajem druge dekade decembra vaš vladar Merkur uđe u retrogradni hod, doći će do jednog blagog zastoja koji će biti prisutan tokom cijelog ostatka perioda. Saradnje sa strancima vam donose veću mogućnost za finansijsku stabilizaciju.

  Zdravlje

  Treća dekada decembra je nepovoljna u zdravstvenom segmentu. Stare boljke bi se mogle ponovo aktivirati, a oprez se savjetuje onima sa hroničnim tegobama. Izbjegavajte štetne navike, ne uzimajte lijekove na svoju ruku. Mogućnost problema sa kičmom, zglobovima.

  Rak

  Ljubav

  Prve dvije dekade mjeseca slobodni Rakovi vjerovatno ni neće razmišljati nešto posebno na temu ljubavi. Poslovna ili finansijska tematika vam je sada prioritetnija, a slobodno vrijeme ćete uglavnom provoditi ili sami ili sa najbližim prijateljima. Ako se neke osobe i budu pojavile u ovom periodu i zainteresovale vas na kratko, vjerovatno je da se te priče neće proširiti niti otići u nekom, iole dubljem pravcu. Oni koji su zainteresovani za avanturu i prijateljske „kombinacije“ imaće povremeno baš takve momente. Od početka treće dekade pojavljuje se osoba čiji vam senzibilitet mnogo više odgovara i koja bi vas i mogla navesti da se iskreno zaljubite. Ako je to neko koga upoznajete preko interneta, dobro provjerite da li je osoba zauzeta, da se kasnije ne biste razočarali. U svakom slučaju, ne savjetuje vam se da žurite. U emotivnim relacijama – red lijepih dešavanja, red statičnosti. U suštini – ista meta, isto rastojanje – kao u nekom dužem prethodnom periodu. Nekima od vas mogla bi se dogoditi i avantura i to tokom druge dekade, sa osobom koju od ranije poznajete. Moguće je da tada i obnovite viđanje sa osobom sa kojom ste već bili u tajnom odnosu. Ako se već uplićete u tajne, potrudite se da one ne izađu na svjetlost dana.

  Posao

  U prve dvije dekade mjeseca polje poslovne svakodnevice naglašeno je tranzitom Sunca, što će Rakovima donijeti da se na pravi način izbore sa obavezama. Ovaj period vrlo uspješno ćete iskoristiti ukoliko otpočnete i nove dogovore, pregovore oko poslovnih projekata – jedino što vam se ne savjetuje jeste žurba. Do polovine mjeseca imate mogućnosti za iznenadne prilive novca, ali ovaj period nije dobar za neka veća finansijska ulaganja – naročito ako postoji neka forma rizika. Merkur koji vlada vašom komunikacijom, biće što u sjenci, što retrogradan tokom cijelog decembra, pa bi bilo dobro da naročito obratite pažnju na kontakte sa novim saradnicima, ali i na papirologiju, dozvole – koje bi u ovom periodu mogle biti problem. Ono što vam ovaj aspekt može donijeti u pozitivnom smislu je obnova saradnje sa osobama sa kojima ste ranije dosta dobro funkcionisali. Odnos sa kolegama biće dosta korektan.

  Zdravlje

  Dosta solidna zdravstvena situacija pratiće vas u prve dvije dekade mjeseca. Ostatak ovog perioda može donijeti neke sitnije tegobe, i to uglavnom starijoj populaciji. Mlađi Rakovi mogli bi imati alergije na hranu ili probleme sa kožom.

  Lav

  Ljubav

  Budite sigurni da je decembar mjesec period koji donosi ispunjenje vaših želja. Sad je samo pitanje šta je ono što želite – da li da uživate u životu, nesputano i bez ikakvih granica ili da se čvrsto vežete za jednu osobu i oformite stabilan odnos? U suštini, imaćete prilike i za jedno i za drugo – pa ko šta voli, neka izvoli. Vi ne samo da ste u ovom periodu na vrhuncu svoje privlačnosti, već ste u isto vrijeme obasuti romantičnim (i onim manje romantičnim) ponudama sa svih strana. Šta god da odaberete – vjerujte mi da ćete uživati! Ukoliko ste u emotivnom odnosu, partner je u ovom periodu mnogo stabilniji od vas. Istina je da i on ima nekih svojih ispada, ali se vrlo šarmantno izvlači iz nekih situacija koje napravi. S druge strane, vi ste mi se pomalo razuzdali i biće potrebno da na vrijeme povučete ručnu kočnicu. Ovo pričam pogotovo ako imate običaj da povremeno čisto da provjerite svoje zavodničke sposobnosti, flertujete. Da se razumijemo – voljena osoba vam neće mnogo zvocati oko ovoga, jer vas donekle razumije, ali ulaskom u treću dekadu decembra, dolazi vrijeme da se malo uozbiljite i okrenete njemu. Generalno – vaš odnos će ipak funkcionisati u jednom korektnom maniru, a biće prilika i za dobro zajednički provedeno vrijeme i uživanje.

  Posao

  Prvo savjet što se finansija tiče –u prvoj polovini mjeseca možete dosta olako trošiti, „povučeni“ nekim solidnim prilivima koji mogu doći i kroz redovne, ali i kroz dodatne poslovne angažmane. Međutim, od drugog dijela mjeseca prilivi će se usporiti, novca će biti manje i vi se možete zateći u prilično neprijatnoj situaciji da se prebrojavate i vadite novac iz štekova da biste platili račune. Zato, budite odgovorniji! U prve dvije dekade mjeseca, obzirom da će vaš vladar Sunce tranzitirati kroz znak Strijelca i polje nekih lakih i ljepših okolnosti – imaćete dosta sreće u poslovnom segmentu. Ovo je takođe period koji vrlo pogoduje kreativcima, umjetnicima, kao i onima koji zarađuju na konto svojih hobija. Nemojte zaboraviti ipak da vladar polja posla, Merkur, ima svoju fazu retrogradnog kretanja, pa bi bilo dobro da prilikom dogovora budete naročito oprezni i proračunati. Drugi deo decembra će biti dosta statičan za vaš posao.

  Zdravlje

  Zdravstvena situacija će biti više nego dobra tokom cijelog ovog perioda. Na samom početku mjeseca, tokom prve dekade možete imati manji pad imuniteta, a u ovom periodu starija populacija Lavova bi trebala da obrati pažnju na kičmu, krvne sudove, jetru, žuč.

  Djevica

  Ljubav

  Na samom početku decembra, Merkur, vladar vašeg znaka ulazi u polje ljubavi, kreativnosti, zabave i provoda i tamo će biti neuobičajeno dugo – sve do početka februara, zbog svog retrogradnog hoda. Takođe, i Sunce će ući u ovo polje početkom treće dekade mjeseca. Zvijezde su vam očigledno pripremile dovoljno vremena i mogućnosti da pronađete svoju „srodnu dušu“….a ako nemate potrebu za ozbiljnijim vezivanjem, onda možete uživati punom parom. E sad….sve bi ovo bilo divno i bajno i krasno da mi vi niste nekako statični, kao da niste u elementu, kao da je vaša oštrica otupjela….moguće je da u ovom periodu često nećete znati šta hoćete a šta nećete….Takođe, može se dogoditi da se vaši emotivni interesi naglo probude i isto tako naglo splasnu….a mogu vas privlačiti i neobavezni odnosi sa osobama koje su starije od vas. Sad, ako ćemo pravo, jednu zaista dobru baš emotivnu priliku imaćete otprilike tokom druge dekade decembra – na vama je da li ćete je iskoristiti ili ne! Ako ste u emotivnom odnosu, prema partneru ste čas divni i uviđavni, čas ne možete da prestanete da kritikujete. Vaša voljena osoba jeste dosta tolerantna u ovom periodu, ali mogli biste da joj pomognete, a ne da joj otežavate. Potrudite se malo, jer od vas zavisi koliko će biti mira i stabilnosti u vašem odnosu.

  Posao

  Venera, vladarka vašeg posla i novca, ulazi u polje poslovne svakodnevice i odgovornosti krajem prve sedmice decembra. Neke lakše i ljepše okolnosti mogu se otvoriti pred vama, ali će biti zaista neophodno da vi budete angažovani i aktivni, da biste ih mogli iskoristiti. Problem je u tome što ćete imati manjih problema sa organizacijom, što ćete često kasniti sa obavezama koje ste preuzeli na sebe, a stoje vam mogućnosti i za propuste i greške koji se mogu vezivati za dogovore ili administrativna pitanja. Promene u poslovnom segmentu će se dešavati brže nego inače, a vi ćete ih čas pratiti, čas debelo kaskati za njima. Moguće je da vam nešto od ovih promjena ne odgovara ili da ne uspijevate da se uklopite. Nemojte se držati starih obrazaca, jer nećete moći da funkcionišete na taj način. Kritike od strane šefova na vaš račun su možda neopravdane, ali to ne znači da im se ne morate povinovati. U finansijskom dijelu – mjesec je pogodan za dodatno angažovanje – nećete moći da se rasipate, ali ćete solidno zaraditi.

  Zdravlje

  Povremeno ćete imati manje energije nego inače, a postoji predispozicija i za padove što se imuniteta tiče. Nekako ćete non stop biti „na ivici“ da se razbolite, pa morate djelovati preventivno. Odmarajte se više, relaksirajte, tražite društvo pozitivnih ljudi.

  Vaga

  Ljubav

  Venera, vaša vladarka, ulazi u znak Vodolije i vaše polje ljubavi, kreativnosti, provoda i lakših životnih okolnosti krajem prve sedmice  decembra. Pred vama se otvara vreme neograničenih mogućnosti za uživanciju i provod – sigurno je da ćete lako flertovati, još lakše osvajati i zavoditi. Vama će biti malo do igre, pa u suštini, bar u početku, nećete imati nekih ozbiljnijih namjera kada su udvarači u pitanju. Ipak, tokom druge dekade se može dogoditi jedno odista ozbiljno poznanstvo i velika mogućnost da se zaljubite preko ušiju. I sami možete biti zbunjeni silinom onoga što osjećate. Obratite pažnju na posljednju sedmicuu decembra mjeseca – čak i ako do tada budete čekali, u tom periodu će se dogoditi „ono pravo“! Pa neka vam je sa srećom, neka traje dugo i budite zadovoljni! Ako ste u emotivnom odnosu – mogu vam reći da ovaj period nije ni malo loš za vas. Voljena osoba i vi ste se u prethodnim mjesecima malo „mimoilazili“ – malo ste ćutali vi, pa je malo ćutao on….u suštini, nikako niste uspijevali da pronađete zajednički jezik….ili je to makar išlo „na mišiće“. Sada imate odlične dane pred sobom, kada ćete kroz smijeh, zabavu i dobro raspoloženje lako funkcionisati i uživati zajedno.

  Posao

  Prve dvije dekade mjeseca su po vas više nego dobre u poslovnom segmentu. Čak iako bude nekih sitnijih problema, imate boginju sreće na svojoj strani, i nekako ćete sve uspjeti da „ispeglate“ bez po muke. U ovom periodu jedino trebate da vodite računa da ne zaboravite na neke bitne obaveze i da ne uzmete olako informacije koje budu dolazile do vas. Saradnje sa strancima vas mogu dići u neslućene visine, i povremeno nećete moći da povjerujete da vam se tako nešto dešava – iz ovog segmenta vam idu zaista velike pare, pa ako imate bilo kakvih mogućnosti ili otvorenih opcija – navalite! Treća dekada ovog mjeseca bi već mogla da vam donese neku kratkotrajnu problematiku, ali i to će biti više „naduvano“ nego što će biti realna opasnost po vaše poslovne pozicije. Privatnicima pak od početka treće dekade kreće vrijeme kada mogu profitirati mnogo više nego u prethodnim mjesecima.

  Zdravlje

  Zdravstvena situacija je više nego dobra tokom prvije dvije dekade decembra. U posljednjih desetak dana ovog perioda moguće je da ćete imati manji pad imuniteta, zato gledajte da se dovoljno odmarate, redovno jedete i djelujete preventivno. Stariji pripadnici znaka tada mogu imati probleme sa venama,urogenitalnim traktom, a mogu se i povrijediti, pasti.

  Škorpija

  Ljubav

  Ako ste slobodni, sigurno ste već zaljubljeni, ali je problem u tome što ta vaša priča koju toliko priželjkujete, nikako da se pokrene. I tokom većeg dijela ovog mjeseca ćete se „juriti“ i nadmudrivati sa osobom koja vam se dopada, igrati se vruće – hladno igrica, i nadati se da će se sve nekako riješiti samo od sebe. I vi i osoba koja vas privlači nikako da se odlučite i da napravite neki konkretniji potez. Kada Mars, vaš vlada, uđe na samom kraju druge dekade u znak Riba i vaše polje ljubavi, emocije će vas lupiti posred čela i teško ćete uspijevati da se kontrolišete i obuzdavate. Više je nego izvjesno da ćete baš u ovom periodu i ostvariti ono za čim čeznete. Ukoliko ne postoji osoba za koju ste zainteresovani, neko se može pojaviti bukvalno „iz vedra neba“. Ako vi budete oklijevali, ona će povući prave poteze tokom posljednje sedmice ovog mjeseca. Pa baš lijepo – da u novu 2017-u uđete srećni i zaljubljeni do ušiju! Ako imate emotivnog partnera, evo perioda kada se sve ono što vas je u prethodnim mjesecima mučilo može srediti i stabilizovati. Ne samo to – sada zaista možete povratiti onaj stari ljubavni zanos, samo je potrebno da se oboje malo opustite i prepustite jedno drugom. Problema između emotivnih partnera jedino može biti ako imate neke nerazriješene nesuglasice koje se tiču ljubomore, vjernosti, ili pak – finansija.

  Posao

  Jedino na šta biste trebali da obratite pažnju tokom decembra jesu nedefinisani dogovori, problemi sa papirima, mogućnosti za neka manja kašnjenja. Ipak, obzirom da vas prati ludačka energija, ali i da nekako intuitivno uspevate da „namirišete“ probleme, ne sumnjam da ćete ovo uspjeti da preduprijedite. Takođe, ne oslanjajte se mnogo na tuđa obećanja, jer su ljudi skloni da kažu pa zaborave, ili da ispune onda kada to vama više nije potrebno. Budite svoji, računajte na sebe i samo vjerujte sebi – i nema šanse da tokom decembra na bilo koji način „omašite“ u poslovnom segmentu. Vaše su predispozicije za ovaj period više nego dobre i budite sigurni da ćete krajnjim rezultatima itekako biti zadovoljni. Prve dvije dekade ovog perioda bacite se iz sve snage na posao, a svaku mogućnost da sebe izreklamirate i ostavite dobar utisak iskoristite. I vama će se inostranstvo „otvoriti“. Iskoristite svoje šanse!

  Zdravlje

  Kada je zdravlje u pitanju – vaše su pozicije tokom decembra više nego dobre. Ono na šta biste mogli da obratite pažnju jeste odmor – i sami ste svjesni da vrlo često dovodite sebe do krajnjih granica. Iako lako obnavljate energiju, ipak je potrebno da povremeno posvetite po koji dan isključivo i samo sebi. Prijaće vam plivanje, masaže, razne energo-terapije.

  Strijelac

  Ljubav

  Tokom prve dvije dekade meseca prosto ćete zračiti i rasipati oko sebe jednu nevjerovatno pozitivnu energiju koja će lako privlačiti pripadnike suprotnog pola. Poznanstva tokom ovog perioda mogu krenuti na neki neobičan, čudan način, ali i preko društvenih mreža, okoline ili preko kontakata sa prijateljima. Vi koji ste „mladi i ludi“ i ne želite da se vežete, ovaj ćete period iskoristiti da se izludujete i provedete više nego dobro. Oni pak pripadnici znaka koji se nadaju nekoj ozbiljnijoj priči, neka budu sigurni da se jedan odnos razvija u jako dobrom pravcu i da bi mogao rezultovati vezom već tokom druge dekade decembra. Ovo je VAŠ mjesec, pa ga iskoristite onako kako želite i kako vam srcu odgovara! Ako imate nekih problema ili neraščišćenih računa sa emotivnim partnerom, budite sigurni da će ih ovaj mjesec iznijeti na dnevni red. Vi ćete doduše pokušavati da balansirate (sa vrlo promjenljivim rezultatima), ali partner zaista može biti naporan i težak i pritiskati vas. Izvlačiće neke probleme i situacije koje ste vi davno zaboravili i budite sigurni da vam, naročito druga dekada ovog perioda, donosi problematiku kojoj ćete morati ozbiljno da se posvetite. No, sve se može srediti ako je ljubav jaka i ako imate koliko toliko volje!

  Posao

  Iako predispozicije za ovaj period i nisu toliko loše, ipak je evidentno da ćete dosta vremena morati da posvetite neisplativim stvarima, ispravljanju problema, saniranju grešaka i ponavljanju poslova koje ste već odradili. Toplo vam se savjetuje da pokušate da održite dobru komunikaciju i kontakt sa nadređenima, jer biste sa ove strane često mogli čuti kritike i zamjerke na vaš račun. To vas može tek zablokirati, pa ćete raditi još manje i biti još više dekoncentrisani. U suštini, tokom decembra vam je potrebna bolja organizacija nego inače, veća fokusiranost i nikako ne smijete žuriti i povlačiti ishitrene poteze. Komunikacija sa potencijalnim saradnicima je vrlo korektna, i lako ćete naći mogućnosti za nova, ali i dodatna angažovanja. Sa postojećim poslovnim partnerima se trudite da održavate zadovoljavajući nivo poslovanja. Poboljšanje finansija kreće u trećoj dekadi ovog perioda.

 • Zdravlje

  Prva polovina mjeseca je zdravstveno prilično dobra kod vas i ne biste trebali da imate većih problema. Starija populacija bi ipak u tom periodu mogla da obrati pažnju na kičmu, jetru, žuč. Od drugog dijela decembra obratite više pažnje na ishranu – neće vam baš sve prijati, naročito ako pretjerujete!

  Jarac

  Ljubav

  U prvoj polovini mjeseca Jarčevima će se pojavljivati emotivne prilike, ali vi često nećete biti sigurni da li je to „ono pravo“ i bićete prilično stegnuti i nespremni da ih prihvatite. Ta neka vaša flertovanja kao da će ići dobro do određene tačke, da bi se nakon toga ili raspršila ili pretvorila u prijateljski kontakt. Moguće je da vi neko izvjesno vrijeme ili maštate ili čeznete za jednom osobom, a tu se ne dešava ama baš ništa konkretno. U svakom slučaju, sve ono što tokom prve polovine bude nejasno, nesigurno ili „na domak ruku – pa ništa“ – u drugoj polovini decembra će se pretvoriti u već zaista snažne, opipljive mogućnosti. Itekako su vam naglašene predispozicije za ulazak u emotivni odnos i to sa osobom za koju ćete odmah znati da odnos sa njom nije nešto prolazno i kratkotrajno. Jednostavno, naći ćete se. U pravo vreme, na pravom mjestu. U vašim emotivnim odnosima decembar može biti itekako lijep mjesec. Vi i voljena osoba ćete uspijevati da funkcionišete uglavnom u nekom laganom tempu, bez većih problema. Štaviše, ako se samo malo potrudite, možete u većoj mjeri unaprijediti svoju emotivnu priču. Posljednja dekada mjeseca može pokrenuti neka ozbiljna razmišljanja u vašoj glavi. Neki od vas će biti spremni da se odluče i za početak zajedničkog života, brak ili „rad“ na prinovi sa voljenom osobom.

  Posao

  S jedne strane – Venera u polju posla i novca donosi vam ozbiljno dobre mogućnosti za napredovanje, a Merkur u vašem znaku daje vam sposobnost, logiku i mogućnost da praktično primijenite znanje i iskustvo koje imate. Ipak, kada pogledamo sa druge strane – taj isti Merkur će biti retrogradan, pa ćete povremeno „kaskati“ po pitanju obavljanja nekih obaveza, imati probleme sa dogovorima i teško nalaziti zajednički jezik sa poslovnim partnerima. Takođe, Sunce je u vašem polju podsvijesti sve do kraja druge dekade mjeseca i tek će prelaskom u vaš znak dati onu pravu snagu i podršku. Očigledno, pred vama je jedan promjenljiv poslovni mjesec, kada ćete mnogo ulagati truda, a rezultatima, bar u prvoj polovini, i nećete biti zadovoljni. Ipak, povući ćete par solidnih poteza koji će pokazati da ni vi „niste za bacanje“ i da itekako možete dati u poslovnom segmentu. U odnosu sa nadređenima trudite se da budete korektni, čak i onda kada oni zahtijevaju previše od vas. Finansijskim segmentom ćete biti uglavnom zadovoljni.

  Zdravlje

  Vi zdravstveno nemate lošu situaciju, ali ćete ipak do početka treće dekade funkcionisati u jednom smanjenom energetskom ritmu. Za mlađe pripadnike znaka nema veće problematike, dok bi stariji ipak trebali više da se pozabave svojim imunitetom, ali i kičmom, zglobovima, zubima.

  Vodolija

  Ljubav

  Vodolije imaju razloga za radovanje. Od 7-og decembra Venera ulazi u vaš znak i polje ličnosti, a obzirom da vas i drugi tranziti prilično „miluju“ u ovom periodu, više je nego izvijesno da ćete biti zapaženi gdje god da se pojavite. Šanse za emotivne kontakte će se otvarati bukvalno preko noći, a mogu ići preko segmenta prijatelja, izlazaka ili pak društvenih mreža. Pošto je Merkur, planeta koja vlada vašim zaljubljivanjima, u retrogradnom hodu i u polju tajni, neki od vas će možda da se vrate emotivnom odnosu koji su već imali ranije, ili će se pak odlučiti da ljubav otpočnu daleko od radoznalih očiju. U svakom slučaju, zapamtite – tokom decembra – vi ste onaj koji bira! Zato, birajte mudro….Tokom ovog mjeseca neće biti iznenađenje i ako se upustite u odnos sa osobom koja je starija od vas, ili ako svoju sreću pronađete na nekom putovanju ili u inostranstvu. Bukvalno – neograničene mogućnosti! Ukoliko ste već u emotivnom odnosu, za vas nema problema tokom decembra meseca. Budite sigurni da ćete sa voljnom osobom istinski uživati u svakom danu. Vaš odnos se može produbiti, ojačati….a ako ste već razmišljali o prinovama, sada biste se mogli i više aktivirati po tom pitanju.

  Posao

  Imate više nego dovoljno energije, ali vam povremeno nedostaje strpljenja i diplomatije da biste stigli do nekih svojih ciljeva. Ulaskom Venere u vaš znak krajem prve sedmice decembra, dobićete dodatnu dozu šarmantnosti i mogućnost da ubijedite sagovornika i bukvalno mu se „podvučete pod kožu“. Koristite ove svoje predispozicije, jer će one biti naglašene tokom cijelog ovog perioda. Ono na šta morate obratiti pažnju su troškovi. Vi, kada se dočepate nekog dinara više, ne znate da stavite na stranu, nego trčite da što pre potrošite. E, tako će biti i tokom ovog mjeseca – koliko god da zaradite (a zaradićete dobro) bićete u stanju da spiskate. S druge strane – neki dugovi vam stoje nad glavom i potrudite se da stavite tačku na njih da biste u novu 2017-u ušli mnogo mirniji. U trećoj dekadi decembra možete imati par konfuznih situacija, ali ćete ih brzo razriješiti. Generalno – predispozicije za decembar su jako dobre!

  Zdravlje

  Ulaskom u treću dekadu ovog mjeseca, ulazite u period kada ćete češće nego inače imati problema sa imunitetom. Mogu se javiti i glavobolje, nesanice, ali i ponovo aktivirati neke hronične tegobe kod starijih pripadnika znaka, naročito ako su povezane sa kičmom i sa nogama.

  Ribe

  Ljubav

  Ako ste slobodni….vjerovatno muku mučite. Vaša podsvijest je opterećena Marsom sve do kraja druge dekade decembra – milion pitanja vrti vam se u glavi, a ni na jedno nemate odgovor. Opet, vaše polje prijatelja, izlazaka, društvenih mreža je dosta dobro aktivirano i možete u tom segmentu eventualno potražiti nešto za sebe. No, problem imaju one Ribe koje su vezane za prošlost. Bivši emotivni partner im ne izlazi iz glave i evidentno je da u ovom momentu ne možete (a ni ne želite) da se maknete i krenete dalje. Tokom druge dekade mjeseca očekujte da će se baš ta prošlost mnogo više aktivirati. Mogućnosti za tajne kontakte i susrete su takođe naglašene. Ipak, tek ulaskom Marsa u vaš znak 19-og decembra, kao da ćete dobiti dovoljno snage i energije da jasno i glasno kažete šta želite, ali i da u velikoj meri raščistite sa svojim nesigurnostima i problemima. Čak iako imate emotivnog partnera – vaše nezadovoljstvo je više nego naglašeno. Komunikacija sa voljenom osobom je čas korektna, čas nikakva, vi nekako pokušavate da balansirate, u isto vrijeme optužujući partnera da se ne trudi ni malo. Da li je to istina ili ne, to je već pitanje, ali to je vaš doživljaj realnosti. U suštini, ako ne pronađete zajednički jezik, ovaj mjesec može biti dosta naporan za vaše emotivne relacije.

  Posao

  Jasno vam je gdje su vaše „slabe tačke“ kada je poslovni segment u pitanju i trudićete se da ih ispravite, što će rezultovati velikim pomacima u trećoj dekadi decembra. Umete u ovom periodu da prepoznate prave prilike, da odvojite bitno od nebitnog, oslonite se na svoju intuiciju, jer vas ona nepogrješivo vodi ka pravim stvarima i potezima. Možda je za realizaciju nekih poslova potrebno vrijeme, ali ste vi dovoljno strpljivi i spremni da sačekate svoj momenat. Pozitivne promjene u ovom mjesecu počinju da zaživljavaju i budite sigurni da ćete krajnjim rezultatima biti više nego zadovoljni. Naročito ćete se obradovati jačim finansijskim prilivima, koji će vam pomoći da stanete na kraj nekim dugovanjima koje već izvijesno vrijeme vučete. Odnos sa kolegama će biti malo naporan za vas, jer povremeno nećete osjećati podršku sa njihove strane. I to će se popraviti u drugom dijelu mjeseca.

  Zdravlje

  Generalno, zdravstvena situacija nije loša. Ipak, u prvom dijelu mjeseca ćete se često osjećati kao isceđeni i u tom periodu možete imati i pad imuniteta. Ojačajte svoju krvnu sliku, potrudite se da nađete dovoljno vremena za sebe, za odmor, relaksaciju i dobar san. (mojastrolog.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,