Nedjelja, 20. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Izaberite jednu kartu i saznajte za koji ste posao rođeni (FOTO)

Pronaći posao iz snova nije lako, pa mnogi nemaju strpljenja da ga traže. Kada radimo nešto što ne volimo, osim što smo loše raspoloženi, svaki dan nam je teško opterećenje. Zašto se ovo dešava?

Možda smo se pogrešno opredjelili? Možete li se setiti kako ste se uopšte našli na tom poslu? Ne trebamo pognuti glavu pred poteškoćama već ići naprijed, ka snovima kojima težimo.

Ako niste sigurni koje je vaše idealno zanimanje, pokušajte sa ovim psihološkim testom koji vam donosi Tuzlanski.ba. Izaberite kartu i pročitajte odgovor ispod.

 • Karta 1: Konstantna aktivnost

 • Vi ste avanturista. Ponekad radite stvari bez pažljive pripreme. Ipak, čak i bez pripreme, uvijek se zabavljate na poslu. Za vas je ključan entuzijazam i da budete u centru događaja. Morate pronaći posao koji vas neće iznevjeriti. Slijedite svoju energiju. Potreban vam je posao sa puno aktivnosti.

  Profesije: sportista, organizator događaja.

  Karta 2: Radoznalost

 • Možete da opišete sebe kao radoznalu osobu koja voli da šeta i eksperimentiše. Posjedujete snažne kvalitete, ali se oni ne miješaju dobro sa drugim ljudima. Volite da pokušavate, pravite greške i naučite nešto novo. Stoga, potreban vam je takav posao i okruženje u kome ćete moći slobodno da izmišljate, eksperimentišete i govorite.

  Profesije: naučnik, izumitelj, menadžer, prodavac, istraživač.

  Karta 3: Kreativan um

 • Da li volite sve novo? Vi ste kreativna osoba koja voli da ruši sterotipe i stvara nove stvari. Volite da se izgubite u svojim mislima gdje granice ne postoje i gdje možete da stvarate prelijepe stvari. Za vas je veoma važno da potpuno izrazite svoje misli.

  Profesije: umjetnik, muzičar, dizajner, pisac.

  Karta 4: Miran um

 • Volite da sve isplanirate i imate konstantnu potrebu da upravljate ljudima i stvarima oko vas. Vi ste realni i znate da poslujete. Osjećate da ste uspjeli kada ostvarite plan. Volite da radite uticajne poslove. Potrebna vam je pozicija sa koje možete da organizujete i raspoređujete. Veoma cijenite timski rad.

  Profesije: državni službenik, profesor, kancelarijski radnik. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,