Ponedjeljak, 21. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Željko Joksimović na stadionu Koševo priredio spektakularan show (FOTO)

Oko 20.000 ljudi nije marilo za prohladno vrijeme kako bi prisustvovalo koncertu jednog od najpopularnijih pjevača i kompozitora regiona Željka Joksimovića.

Uz spektakularni vatromet Joksimović je koncert započeo pjesmom “Ludak kao ja” i ogroman vrisak i aplauz se u tom trenutku prolomio Koševom.

Spektakl je počeo fenomenalnim scenskim efektima nakon čega je i publika s oduševljenjem upalila svoje mobitele i tako napravila čaroban ambijent koji je obasjao stadion Koševo.

Dobro veče Sarajevo, dobro večer djevojke moje drage. Hvala vam za divno veče, hvala vam na ljubavi i podršci svih ovih godina. Večeras ne stajemo, ovo je veče za nas i treba samo da uživamo”…, pozdravio je Joksimović publiku i zapjevao pjesmu “Devojka“. Potom su se nizali stari hitovi “Drska ženo plava“, “Telo vreteno“, “Varnice“, “Karavan” itd.

Željko Joksimović je u najavi obećao spektakularan show, a to je svakako i ispunio. Stadion je za vrijeme koncerta pretvorio u veliku diskoteku na otvorenom.

Uslijedile su i nove pjesme, a publika je pjevala uglas čime se Kovešo pretvorilo u oazu Joksimovićevih melodija.

Prije početka nastupili su bivši učesnici X Faktora Magdalena Bogić iz Jajca, Adnan i Tarik iz Sarajeva, Maid Hećimović iz Orašja, te Sarajlija koji je oduševio sve pobjedom u serijalu “Zvezde Granda” Ibro Bublin.

Na koncertu su bili Joksimovićeva supruga Jovana sa kćerkom i sinom,  Severina sa suprugom Igorom, Čedomir Jovanović sa suprugom i djecom, Alka Vujica i veliki broj prijatelja iz cijelog regiona.

Tehničke karakteristike koncerta također su bile impresivne. Bina je bila veličine 650 metara kvadratnih, a imala je pet nivoa postavljena tako da publika ima što bolji i direktniji kontakt sa Joksimovićem.

Koncert je osvjetljavalo 280 uređaja, 45.000 vati je bila snaga ozvučenja, a sve je snimalo 17 kamera.

Održani koncert bio je dio promotivne turneje najnovijeg Željkovog albuma kojim je dostigao vrhunac u svom profesionalnom radu, kao kompozitor, autor muzike, i izvođač. Riječ je o jednom od najtraženijih muzičkih izdanja ove godine, na kome se nalazi 14 vrhunskih pjesama, od kojih su se mnoge odmah izdvojile kao hitovi poput “Nisam te zbog lepote voleo”, “Dama”, “Ne daš mi mira“, „Olovni Vojnik“ itd…

Bio je to Joksimovićev veliki povratak u Sarajevo, na mjesto na kome je u junu 2010. oduševio preko 40.000 svojih fanova i priredio im također noć za pamćenje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje