Srijeda, 17. Oktobar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Novi album benda Dubioza kolektiv upravo je ugledao svjetlo dana (VIDEO)

”Pjesmice za djecu i odrasle” naziv je novog albuma koji donosi 9 pjesama.

Prošlo je četiri godine od posljednjeg diskografskog izdanja benda, a pjesme s posljednjeg albuma ”Apsurdistan” obišle su cijelu regiju i već skoro pet godina bile su neizostavni dio naše svakodnevice. Tamo gdje je ”Apsurdistan” stao, nastavlja novi album.

”Pjesmice za djecu i odrasle” naziv je albuma koji donosi 9 pjesama. Već je sa singlovima ”Himna generacije” i ”Treba mi zraka”, koji su najavili izlazak albuma, bilo jasno da se sprema nešto zanimljivo. Obje pjesme osvojile su slušatelje velikom brzinom, dok pogledi na YouTubeu broje milijune. Uz novih 7 pjesama koje možete poslušati u nastavku teksta, zaokružuje se priča koju nam je Dubioza poželjela ispričati.

”Pjesmice za djecu i odrasle” čine obaveznu lektiru koju bi svako trebao ”pročitati”.

”Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pjesme ukrali sa YouTubea. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava.  Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini”, komentirao je bend u svom stilu izlazak novog albuma.

Dubioza je na albumu ”Pjesmice za djecu i odrasle” ugostila bosanski bend Helem Nejse na pjesmi ”Pionirska”, u pjesmi ”Autopilot” pridružili su im se Dino Šaran i Deaf Band Dlan, a već predstavljen singl ”Treba mi zraka” donio je pjesmu koju je Dino Dvornik započeo, a Dubioza završila 15 godina kasnije. Omot albuma ilustrirao je legendarni Dobrosav Bob Živković na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci Dubiozinih pjesama.

CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica za djecu i odrasle. Novi album izlazi u izdanju Menarta, a također je dostupan i za besplatni download na dubioza.org. (Bljesak info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje