Srijeda, 20. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nije bilo lako biti dio slavnog benda: “Mjerili su nas svaki dan da se slučajno ne udebljamo”

Pop sastav Pussycat Dolls žario je i palio dvijehiljaditih, a osim velikim hitovima, članice benda su privlačile pažnju i svojim izgledom.

Otkako se bend raspao Nicole Scherzinger je u nekoliko navrata izjavljivala da je patila od bulimije, a sada je njena koleginica Kimberly Wyatt izjavila da slave nije ni bila svjesna jer je stalno morala da vodi računa o ishrani.

“Sve vrijeme sam brinula o svojoj kilaži. Stalno su nas mjerili i strogo pratili naše životne navike kako se ne bismo udebljale ni kilogram. Bile smo pod strašnim pritiskom. Tog perioda se ne sjećam toliko po uspjehu koji smo postigle koliko po konstantnim provjerama i pritiscima kojima smo bile izložene kako bismo izgledale kao anoreksični vanzemaljci”, iskrena je Kimberly.

Kaže da se danas trudi da se hrani zdravo, te da takve navike želi da usadi i kćerki.

“Trudim se da se hranim zdravo i da svojoj kćerki usadim takve navike, ali plašim se da će, kao i mnoge djevojke širom svijeta, steći poremećaje u ishrani zbog onoga što je ostalo kao rezultat modne industrije i šou-biznisa, koji forsiraju izgled koji je nerealan za većinu žena. Svakodnevno, u obližnjem parku, viđam dvije devetogodišnjakinje koje idu na trčanje i razgovaraju o kalorijama. To je zaista strašno”, zaključila je. (super žena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje