Četvrtak, 24. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Mnogi žele živjeti život Elona Muska, sve dok ne vide kako izgleda jedan njegov dan (FOTO)

Elon Musk zasigurno je jedna od najzanimljivijih i najvažnijih osoba vremena u kojem živimo. Osnivač Tesle i SpaceX-a radi dvostruko više nego prosječan čovjek i svaka minuta njegovog dana je isplanirana.

Budući da je osnivač i šef dvije ogromne kompanije, Musk balansira, ali sve svoje vrijeme posvećuje svojim izumima. Radi 16 sati dnevno, gotovo svaki dan.

Bussines Insider skupio je informacije iz nekoliko njegovih intervjua, a Muskov prosječni dan bi malo ko izdržao.

Ustaje se u sedam sati, nakon tačno šest sati sna. Obično preskače doručak, a ako će odvojiti pet minuta za to, pojede omlet i popije kafu. Jedini ritual koji nikada ne preskače je tuširanje, koje smatra najvažnijim ritualom u danu.

Nakon što se ustane, ne prestaje raditi i kod njega nema pauza od sat vremena. Musk pravi male pauze od po pet minuta, a pauzu za ručak koristi za sastanke s klijentima, kako ne bi gubio vrijeme.

Ponedjeljkom i petkom Musk je u SpaceX-u, a utorkom, srijedom i četvrtkom je u Tesli. Po nekim procjenama, Musk provodi 42 radna sata sedmično u Tesli, a 40 radnih sati u SpaceX-u.

Nedjelja je dan za putovanje, a subotom je u SpaceX-u ili se druži sa svojom petoricom sinova.

I dok je s djecom, radi. Jednom je prilikom izjavio da mu je najvažnija stvar u životu spoznaja da može istovremeno biti na mailu i s klincima.

Musk mrzi telefone, a komunikaciju s poslovnim partnerima održava mejlom. Često koristi opskurne mail adrese, jer su njegove službene zasute spamovima koji ga ne zanimaju.

Dok prosječan čovjek pije kafu, gleda TV, shopinguje, trača ili jednostavno – ne radi ništa, Musk radi na svojim idejama ili smišlja nove.

Iako je težak više od 20 milijardi dolara, on ne prestaje raditi. Sedmično u prosjeku radi od 85 do 100 sati, te u krevet ide u 1:00.

Ono malo slobodnog vremena, Musk provodi čitajući. Voli čitati biografije, ali i Gospodara prstenova. Po pitanju hrane nije neki primjer zdravog života, budući da obožava Coca-Colu, roštilj i pomfrit. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,