Četvrtak, 21. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Egzil rasprodan u Tuzli: Klub Palma bio je ispunjen do posljednjeg mjesta (FOTO)

Nakon što je Egzil rasprodan u sarajevskom domu mladih prije sedam dana, isti scenarijo se ponovio i u petak u Tuzli. Klub Palma bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. Tražila se karta više, a poslije 22h vrata kluba su zatvorena. Za fenomenalnu hip hop noć zaslužni su Frenkie, Kontra i Indigo zajedno sa gostima.

Program je otvorio gost iz Srbije DJ Mrki kvalitetnim zvukom, zatim su se redale jake domaće snage Finti Cent & Capone, a zadnji je publiku zagrijao šampion Red Bull Raplike – Arot.

Gosti su podgrijali atmosferu koja je posebno uzavrela izlaskom trojca iz Egzila. Redali su se hitovi sa Egzila, Putanje, Troyanca. Publika je reagovala veoma dobro, a evidentno je da pored hitova svaka pjesma sa Egzila izaziva posebnu reakciju publike. Jednostavno zvuk Egzila je drugačiji, puniji i na neki svojstven način ispunjavao cijelu salu.

Hip hop doživljaj publici je dodatno povećao i slobodno možemo reći legenda srbijanske scene Marčelo. Ovaj prostor i ekipa FM Jama su posebni za njega jer je svoj prvi koncert u BiH održao upravo u Tuzli.

Frenkie i Kontra su nakon koncerta teško pronalazili riječi da opišu svoje oduševljenje.

„Reakcije publike su bile fenomenalne, oduševljen sam što smo nakon Sarajeva rasprodali i Tuzlu.“ Izjavio je Kontra u back stageu nakon nezaboravne tuzlanske hip hop noći.

„Naglasio bi da smo iznenađeni kako publika zna tekstove pjesama Motaj kablove, Molotov, Sad bi htjela i Tupakamaru. Prvi put izvodimo ove nove pjesme sa Egzila u Tuzli, a ljudi repaju kao da su neki stari hitovi. U decembru smo imali FM Jam rođendan u istom klubu, ali imam osjećaj da je večeras bilo za nijansu više energije.“ Izjavio je Frenkie vidno oduševljen odličnom reakcijom publike na njihov novi album Egzil koji je sniman u Tokiju.

Nakon koncerta Indigo je do kasnih sati nastavio svojim zvukom da zabavlja mnogobrojnu publiku. Red Bull Music je nakon Sarajeva, sada i u Tuzli hip hop publici priredio još jedan kvalitetan muzički doživljaj i dalje nastavlja podržavati inovativnost na BH sceni.

Frenkie, Kontra i Indigo nastavljaju svoju Egzil turneju, na redu je Odžak, a uskoro ih možemo očekivati i u ostalim gradovima širom BiH i regiona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,