Ponedjeljak, 18. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Božo Vrećo: Slobodan sam jer živim i kao muškarac i kao žena

Nikad ne ostavim ništa za sebe. Ustvari, uvijek sve dajem i u ljubavi i u poslu. Kod mene ni nema razlike između privatnog ili javnog života, moj cijeli privatni život je izložen. Zbog svoje iskrenosti zapravo imam tako dobru komunikaciju s publikom koja me osjeća, koja mi se povjerava, kazao je nedavno Božo Vrećo, slavni interpretator sevdalinki prije velikog koncerta u Zagrebu.

Pjevač koji puni dvorane gdje god da se pojavi otvoreno govori o svojoj seksualnosti.

“Smatram se borcem za slobodu, da budeš to što jesi i za ljubav, ali ne nužno tako da budem dio nekog okvira. Najviše volim definiciju ‘New York Timesa’ koji je nakon što je prvi put imao dodir sa mojom muzikom napisao da sam osoba koja je sinonim za slobodu. To je najbolja definicija. Kad živiš kao muškarac i kao žena – nemaš barijera. Tvoja muzika i ličnost nemaju barijeru, naprosto propagiraš da budeš to što jesi jer u ovom životu nema ništa bitnije od toga” rekao je Vrećo.

Prošle godine novinske strane punile su informacije o njegovom ljubavnom životu. Pisalo se i o prevari koju je doživio od izvjesnog Beograđanina sa kojim je bio u vezi. Božo je zbog navedenog odlučio da više ne govori o privatnosti.

“Uvijek sam spreman za ljubav. Uvijek volim i više nikad neću javno govoriti o svom ljubavnom statusu. Promislio sam o tome i govorit ću ubuduće o tome samo kroz pjesme. Samo ću reći da sam sretan, da volim, ljubim i živim svoj san. To je sasvim dovoljno”, istakao je Božo.

On je otkrio da šta god da mu se desi u životu, muzika i publika ga spašavaju.

“To je moja inspiracija i moja snaga. Majka je uvijek uz mene, šta god da se događa. I lijepo i ružno, ona će uvijek biti za mene glavna muza i potpora. Gledajući sve to, nemam vremena za tugu. O tuzi pjevam, ali nemam se vremena baviti njome. Kanališem sreću i gledam da sreća bude nešto čime zračim. Samo pjevam o tuzi, ali je ne proživljavam i ne padam u depresiju. Naprosto nisam takva osoba, hrabro koračam naprijed i govorim o pozitivnim stvarim”, objasnio je Božo. (CdM.me)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: