Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slavni kuhar otkrio šta baš nikada ne naručuje u restoranima

Preuzmite sliku

Gordon Ramsay jedan je od najslavnijih britanskih i svjetskih kuhara, i autor čuvene emisije „Hell’s Kitchen“, a o njegovim ukusnim jelima bruje restorani i gurmani širom zemaljske kugle.

Svaki njegov savjet je dobrodošao, pa je tako nedavno izjavio šta treba izbjegavati i koja su tri zlatna pravila za maksimalan užitak u restoranima.

1. Ako želite da uživate u večeri za dvoje, uvijek rezervišite sto za troje ljudi. Tako ćete izbjegnuti da vaš sto spoje sa ostalima i upropaste vaš romantični izlazak.

2. Kada naručujete vino, nemojte da se plašite da budete onaj ko će „ponuditi“ cijenu. Mnogi se boje kako će ih restorani „odrati“ ako naruče skupa vina, ali tome se može doskočiti na razne načine, ne samo cjenkanjem. Na dnu liste vina stoje boce koje su oštećene, „vintage“ boce, ili boce bez oznake. Takva vina mogu da budu veoma rijetka, kvalitetna i – jeftina.

3. Nikad ne naručujte specijalitet kuće, kaže Ramsay. Takva jela spremaju se u velikim količinama, i ne postoji ništa „specijalno“ u vezi sa njima. (bizlife.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje