Četvrtak, 18. Oktobar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sedam najčešćih tjelesnih nesigurnosti

Možda toga niste ni svjesni, no naše nesigurnosti diktiraju puno više toga od našeg samopouzdanja. One diktiraju kako se oblačimo, što jedemo te kako komuniciramo s drugim ljudima. Ono što je važno zapamtiti je da je sve ono što društvo proglašava ružnim i/ili neprivlačnim zapravo 100% normalno!

1. Strije. Jeste li znali da osobe s viškom kilograma i trudnice nisu jedini koji imaju strije? Dapače, strije možete dobiti običnim najobičnijim rastom. Unatoč tome, mnoge žene daju gomile novca na laserske tretmane i posebne kreme kako bi postigle da su njihove strije što manje vidljive. Kako trošite novac je samo vaša stvar, no znajte da su strije potpuno normalna pojava i da je prihvatanje istih na vlastitom tijelu još uvijek opcija, i to puno jeftinija.

2. Celulit. 95% žena ima celulit. Puno je to žena, znamo, a žalosno je što je velika većina njih zbog celulita nezadovoljna svojim tijelom. Celulit su samo nakupljene masti i baš poput žena, imaju ga i muškarci.

3. Ruke. Koliko ste puta odlučili obući vestu ili kardigan iako vam nije trebao, samo zato što ste htjeli sakriti svoje ruke? Mnoge žene sakrivaju svoje ruke jer ih smatraju premlohavima, a nenormalno se puno pažnje posvećuje poziranju zahvaljujući kojem će ruke izgledati što mršavije. Naše su ruke predivne i snažne i ne postoji niti jedan razlog zašto bismo ih skrivale.

4. Područje ispod pazuha. Svaka žena koja brije pazuhe zna da su oni malčice tamniji, što zbog brijanja, što zbog previše znojenja, što zbog dezodoransa na bazi alkohola i preuske odjeće. Ovo je još jedan razlog zbog čega mnoge žene nose veste kada ne bi trebale, ne bi li sakrile pazuhe. Prestanite to raditi jer zapravo što više odjeće nosite kako biste to prekrili, time samo pogoršavate problem. A problem da stvar bude najbolja, uopšte ne postoji.

5. Dlačice. Dlačice na tijelu su normalna pojava. I ne trebate gubiti živce svaki put kada ih negdje primijetite niti se očekuje da nemate niti jednu dlačicu na tijelu. Znamo da imate želju cijeli se obrijati, no kontroliranje svake i zadnje dlačice potpuno je suludo i nepotrebno.

6. Grudi. Grudi, poput žena, dolaze u raznim veličinama i oblicima. Par grudi ne mora čak ni biti međusobno isti, a kamoli da bi grudi trebale biti točno određene veličine i oblika da bi bile privlačne. Prihvatite ih i volite baš takve kakve jesu!

7. Usne. U svijetu u kojemu mnoge žene ginu za usnama Kylie Jenner, budite žena koja će voljeti baš svoje usne. Ruževi su namijenjeni svakoj ženi, kao i osmijesi, kao i poljupci, i ne morate imati usne poput Kylie da biste njima bili zadovoljni. (cosmopolitan.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,