Četvrtak, 21. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pije samo vino i čaj: Ona je najstarija instruktorica joge i inspiracija je mnogima

Tao Porchon Lynch vodi nešto drugačiji život od očekivanog. Velike minđuše, dugi crveni nokti i visoke potpetice nešto su što ova savitljiva baka obavezno nosi. Ona takođe voli vino. Zapravo, pored vina pije još čaj i ništa više od tečnosti, čak ni vodu.

Nakon smrti njenog supruga 1982. godine počela je da se bavi jogom i sada drži časove pet puta sedmično, ali i putuje praktikujući jogu na uzbudljivim mjestima.

Njen život je jedna uzbudljiva priča. Rođena je u Indiji, četrdesetih godina preselila se u London, plesala je za vojnike u Evropi, a onda ugledala Hollywood. Imala je priliku da vrijeme provodi sa Mahatmom Gandhijem, Marilyn Monroe i Dalai Lamom.

  • Sa jogom se prvi put susrela kada je imala osam godina. Tada je ugledala dječaka kako pravi čudne poze i savija tijelo na neobičan način.

    “Otišla sam do tetke i pitala je: ‘Mogu li i ja ovo da radim?’ Ona mi je odgovorila: ‘To nije igra, to je joga i nije za djevojčice, nije damski’. Tada sam počela da se bavim time“, objasnila je.

    Široj javnosti postala je poznata 2012. godine kada je njena slika iz Central Parka objavljena online. Tada je postala senzacija društvenih mreža. Tri godine kasnije zaplesala je u američkom showu “Ja imam talenat” sa dvadesetšestogodišnjim muškarcem. Sudije su prokomentarisale da su nakon njenog nastupa ostale bez riječi jer ih je “oduvala”.

  • Ona bez teksta ostvalja i sve one sa kojima se susreće, pa mnogo njih, i koji je znaju samo preko interneta, voljeli bi da budu njeni prijatelji. Kada se ne bavi jogom, ona pleše. Tao Porchon Lynch je dokaz da mnoge stvari zaista ne znaju za godine. (super žena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje