Subota, 23. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pet znakova da će prijateljstvo trajati zauvijek

Najbolja i najdublja prijateljstva preživjeće sva potencijalno teška životna iskustva.

Ovo su znakovi koji pokazuju da imate prijateljicu ili prijatelja za cijeli život

1. Uvijek ste iskreni jedno prema drugome 

Bez obzira na sve, uvijek ćete reći ono što mislite, otvoreno ćete izraziti svoja osjećanja i stavove, i podijeliti iskrena razmišljanja. Ništa drugo za vas nije opcija. Tako gradite prijateljstvo puno međusobnog povjerenja.

2. Uvažavate međusobne različitosti 

Ne doživljavate ih kao nešto što vas udaljava nego u tome vidite priliku da nešto naučite jedno od drugog. Od razlika u osobnosti do razlika u stavovima – uvažavate sve.

3. Čak je i tišina između vas “prijatna” 

Ponekad nam se ne razgovara ni sa kim, ali jednostavno želimo svoju prijateljicu ili prijatelja da imamo uz sebe. Nije vam problem da zajedno sjedite na kafi i jednostavno uživate u miru i tišini dok vam se misli ne pročiste dovoljno da se vratite dugim razgovorima. Nikada vam nije neugodno u takvom trenutku, jer se radujete svakoj prilici koju možete da provedete zajedno, bez obzira na raspoloženje.

4. Razumijete da duga razdvojenost ne znači kraj prijateljstva 

Život može da nas odvede u različite gradove i na druge kontinente. Svakodnevne obaveze i radno vrijeme mogu da na odvoje od prijatelja. Međutim, bez obzira na to koliko vremena prođe, vama je svaki susret isti i razumijete se kao da se razdvojenost nikada nije ni dogodila.

5. Ne plašite se neslaganja 

Čak se ni sa najboljom prijateljicom ili prijateljem ne možete uvijek da se složite u svemu, ali vi to ne doživljavate kao problem. Neslaganja su sastavni dio života i događaju se svakome. Važno je ne dopustiti im da naštete prijateljstvu. Vi imate puno razumijevanja jedno za drugo i znate da se to vama ne može dogoditi. (zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,