Četvrtak, 21. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pet stilskih trikova za mršaviji izgled

Ono što je najbolje kod ovih trikova za uljepšavanje figure jeste to što funkcionišu bez obzira u kom ste fazonu.

Da bi vam pomogli, izabrali smo 5 pravila vitkog izgleda koje svako može da isprati. Neke od navedenih djelova garderobe možda već i imate u svom ormaru.

1. Što duže

Popularna blogerka Leandra Medine kaže da će nošenje dužeg spoljnog sloja odjeće učiniti da se osjećate kao najvitkija žena koja je ikad hodila planetom, jer on tako graciozno skriva sve što vjerovatno i želite da sakrijete, a uz to ćete se osjećati cool.

Kim Karadashian najpoznatija je po ovom malom triku, a njime se služi i Jessica Alba noseći u paru duge kapute i zvonolike pantalone i to u sličnim nijansama.

Stilska bilješka: uparite svoj dugi kaput sa ostatkom outfita za savršen izgled.

2. Zvonasta suknja

Ako imate viškove na butinama ili kukovima, suknja ili haljina u obliku zvona će vam vjerovatno divno stajati, a u isto vrijeme prikriti ono što ne želite da bude u prvom planu.

Prelijepa Kate Bosworth često za važne prilike bira suknje i haljine upravo zvonolikog kroja. Vitka i viskoka Gwyneth Paltrow, takođe nije baš uvijek u tip top formi, te i i nju možete vidjeti u suknjama ovog kroja, koja ujedno stvaraju i iluziju linije struka.

3. Kaiš

Uhvatiće struk na najužem mjestu, i prelijepo pasti preko vaših oblina.

Isticanje struka kaišem je trik koji uspijeva na ženama svih veličina. To je ubjedljivo najbolji način da “izmitirate” savršenu figuru i istaknete liniju siluete. Jennifer Lawrence posjeduje predivnu figuru pješčanog sata, a ističe je upravo detaljem kao što je kaiš, koji u isto vrijeme sakriva i blage viškove u predjelu stomaka.

Stilska bilješka: kaiš ne mora ići u paru isključivo sa blejzerom ili košuljom, isprobajte ga i na haljini.

4. Monohromno

Nošenje jednobojne odjeće od glave do pete vizuelno vas izdužuje i čini da izgledate i više i vitkije. Crna odjeća je klasično rješenje za mršavi izgled, ali nama se sviđa i kako izgleda potpuno beli outfit. Kraljica monohromnog stila je svakako Victoria Beckham.

Stilska bilješka: VB rijetko nosi boje pa od nje možete naučiti kako da se oblačite monohromno – trik je u tome da nosite odjeću od sličnog materijala.

5. V izrez

Iako volimo kragne, čuda koja v izrez čini za vitkiji izgled se ne mogu ignorisati. Ne samo što će učiniti da vam linija lica i vrat djeluju mršavije, nego će i oblik obrnutog trougla usmjeriti pogled prema vašem uskom struku i pomoći da djelujete kao da ste građeni u obliku pješčanog sata.

Većina poznatih dama, ali i modnih urednica bira komade sa V izrezom za svečane prilike i to u paru sa detaljem na struku, kao što je kaiš.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,