Četvrtak, 24. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pet predmeta kojih nikada ne biste trebali nositi u torbi

Koliko god pažljivo čuvali torbicu i novčanik kada ste izvan kuće, mogućnost da ih izgubite ili da vam ih netko ukrade uvijek postoji. Zato je dobro znati koje stvari nikada ne biste trebali nositi u torbi ili novčaniku kako bi u slučaju gubitka ili krađe šteta bila manja.

1. Zapisane pinove kartica

Nošenje ceduljica na kojima pišu pinovi kartica ili kod za kućni alarm u torbi ili novčaniku trebali biste izbjegavati pod svaku cijenu. Ako ne možete zapamtiti lozinke pohranite ih u mobitelu koji također ima lozinku za otključavanje.

2. Sve kreditne kartice

Posjedujete li više kreditnih kartica nemojte ih uvijek sve nositi sa sobom već samo one koje najčešće koristite. Tako ćete si olakšati postupak otkazivanja kartica u slučaju da ostanete bez novčanika, a i imat ćete drugukreditnu karticu koju ćete moći koristiti dok ne dobijete novu koju ste izgubili.

3. Previše gotovine

Podignete li veći iznos gotovine, sa sobom nosite onoliko novaca koliko vam treba za dnevne troškove, a ostatak spremite kod kuće na sigurno mjesto.

4. Račune

Neka vam prijeđe u naviku da račune koje ste tijekom dana skupili navečer izvadite iz torbe i spremite ih u ladicu kako biste ih i dalje imali u slučaju da kupljenu robu trebate zamijeniti ili slično. Račune nije dobro nositi stalno sa sobom jer na njima mogu biti podaci o vašoj bankovnoj kartici kao i vaš potpis što kradljivci mogu zloupotrijebiti.

5. Pasoš

Kada ste u stranoj zemlji pasoš ostavite u hotelskom sefu ili na nekom drugom sigurnom mjestu. Napravite fotokopiju pasoša koju ćete držati u novčaniku u slučaju da vam treba identifikacijski dokument. Gnjavažu koja dolazi s gubitkom pasoša u stranoj zemlji niko ne želi proživjeti. (zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,