Četvrtak, 24. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pet neobičnih navika koje uništavaju trening

Pokušajte ne sabotirati sami sebe i svoje željene rezultate   

Možda ne ideš za time, no neke radnje koje ponavljaš prije i tokom vježbanja mogu imati vrlo negativan utjecaj na cijeli trening.

1. Brišeš znoj tijekom hot yoge

Tijekom hot ili Bikram yoge događa se jako puno znojenja, no ne treba zaboraviti kako će upravo znoj i evaporacija znoja ohladiti tijelo i spriječiti pregrijavanje.

Konstantno brisanje znoja peškirom donijet će suprotan učinak, tijelo će se pregrijavati i dodatno znojiti, pa može doći i do dehidracije.

2. Piješ prije kardio treninga

Učinkovitost kardio treninga pada za čak 11.4 posto ako vježbaš s mamurlukom. Možda ne osjetiš negativne strane ispijanja nekoliko čaša vina previše, no tijelu je ipak potrebno barem 24 sata da bi bilo spremno za dobar trening.

3. Razmišljaš negativno tijekom treninga snage

Možda zvuči smiješno, no dokazano je kako će negativna slika o sebi narušiti izvedbu treninga. Istraživanja su pokazala kako sportaši koji imaju loše mišljenje o sebi i svojim sposobnostima na kraju imaju puno lošiju izvedbu od onih koji su razmišljali optimistično.

4. Biraš pogrešnu odjeću za trčanje

Aktivnosti s mnogo ponavljanih kretnji i neodgovarajuća odjeća mogu uzrokovati trenje, neugodnu iritaciju koja će zaustaviti i najiskusnijeg trkača.
Biraj odjeću dizajniranu za trening, te se pobrini da nije preuska ili preširoka.

5. Plesne treninge radiš na tepihu

Zabavne plesne vježbe odličan su izbor kućnog treninga, no vježbanje na tepihu moglo bi dovesti do raznih ozljeda. Tepih će smanjiti pritisak na koljena, no takav materijal može zadržati rub patika tokom brzih, dinamičnih pokreta, te je na taj način lako doći do ozljede koljena ili istegnuća zgloba.

Tepih ostavi za trening joge ili pilatesa, a ples preseli na neku čvršću površinu. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,