Nakon konzumiranja ove hrane (a nije luk!) ne pomaže ni najjači dezodorans
Odavno je poznato da nas nakon što pojedemo crveni luk ili bijeli luk još satima prati neugodan miris. Ali i konzumacija određenih drugih namirnica može uzrokovati neugodne mirise. Kako bismo se riješili neugodnih mirisa iznutra, potreban je povećani oprez kod sljedećih pet kandidata:
Kafa
Kofein stimuliše centralni nervni sistem pa tako aktivira i žlijezde znojnice. Osim toga, kafa sadrži puno kiselih tvari pa isušuje usta. Nedostatak sline u ustima potiče pojačani rast bakterija koje izazivaju neugodan zadah.
Cvekla
Pošto cvekla sadrži puno metila, stvara u našem probavnom traktu kemijski spoj trimetilamin. Taj plin jako „miriše“ na ribu – a taj se miris može osjetiti preko naše kože.
Curry
Žuti prah currya ima fenomenalan intenzivan okus i miris (na našim tanjirima!). Nažalost, miris koji se nakon konzumacije currya izluči putem žlijezda znojnica nije baš toliko ugodan.
Brokula
Ovo zeleno povrće i njene rođake (cvjetača i prokulica) superzdrave su namirnice, jer pospješuju izlučivanje otrova iz organizma. Nažalost, to je često popraćeno s nadutosti te ispuštanjem plinova koji zaudaraju na trula jaja.
Crveno meso
Sočni odresci potiču stvaranje bakterija u tijelu te uzrokuju neugodan miris znoja i loš zadah. (miss7.24sata.hr)