Srijeda, 20. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Osam načina na koji se nosi torbica, otkriva osam različitih ženskih karaktera

Kakvu torbicu nosi govori dosta o ženi i o tome je već puno toga napisano. No, još više činjenica o njenom karakteru otkriva način na koji ju nosi. U nastavku pročitajte što se krije iza ovakvog govora tijela

Kako god nosile omiljenu torbicu – u dlanu, stisnutu na pregibu lakta ili preko ramena – to nije slučajno. Stručnjakinja i predavačica na temu govora tijela Patti Wood kaže kako ju fascinira “ponašanje” torbica i puno je poruka skriveno u načinu na koji ju nosimo.

1. Preko ramena, rukom stisnuta uz tijelo

Praktične ste i drugi moraju dokazati da su vrijedni vašega povjerenja. Ne tratite vrijeme na sitnice i važno vam je završiti započeto. Način na koji držite torbicu govori da vam je važno pred drugima ostaviti dobar dojam, ali isto tako da ste oprezne. Patti Wood to je sažela u jednu rečenicu:

Ako torbu čvrsto stišćete, vjerojatno ste u strahu da će vam neko nešto ukrasti, ali to je i znak niskog samopouzdanja.

 • 2. Preko ramena, uz ruku opuštenu uz tijelo

  Torbicu nosite opušteno na ramenu, a takve ste i karakterom – spontane, bezbrižne i živite život dan po dan. Ljudi vas znaju kao punu samopouzdanja. Wood napominje da rado pokazujete određeni stil, ali i dalje želite imati nešto slobode. Nije vam važan potpis, već funkcionalnost.

  3. Na podlaktici, blizu pregiba lakta

  Ovakav način nošenja torbice najčešće otkriva ženu kojoj je važan status – kako onaj materijalni, tako i onaj u društvu. Dosta ste zahtjevna i imate vrlo jasnu sliku što očekujete od drugih. Ako na ovaj način nosite veću torbicu, to znači da definitivno želite biti u središtu pažnje.

  Tako svoje dizajnerske torbice često nose slavne žene – prebačene preko podlaktice i malo udaljene od tijela. Tako demonstriraju moć.

  4. U dlanu

  Ovakvo držanje torbice otkriva ženu kod koje je “sve na mjestu”. Asertivne ste, dobro organizirane i učinkovite. Često vrlo ambiciozne, a probleme rješavate sustavno, jedan po jedan. Žene koje torbicu nose u dlanu to rade kako bi skrenule pažnju na odjeću koju nose.

 • 5. Ispred tijela u oba dlana

  Stručnjaci za govor tijela ovakav položaj opisuju kao znak sramežljivosti. Žene koje ovako nose torbicu na određeni se način žele zaštititi od okoline. Pomalo ste anksiozne i nije vam drago biti u središtu pozornosti.

  Takvima viđam mlađe žene u situacijama kada ne poznaju ljude ili pak u onima koje su im previše stresne – tumači Wood.

  6. Preko ramena s torbicom ispred tijela

  Želite što više slobode kretanja u kombinaciji s osjećajem zaštite i pristupačnosti. Bilo kome ko nosi torbicu na ovaj način, funkcionalnost je važnija od izgleda. Također, krećete se kroz život bez prevelikih prepreka.

 • 7. Preko ramena s torbicom iza tijela

  Smirene ste i sabrane i lako vjerujete ljudima koji vas okružuju. Imate jasne ciljeve i torbicu nosite u skladu s vašom samostalnošću. Ne zamarate se previše onime što nosite u torbici. Lako se oslobađate tereta života i na njega često gledate kroz ružičaste naočale.

  8. Na leđima (ruksak)

  Samostalne ste i brinete o sebi i drugima. Uvijek ste spremne na sve što život donese. Ne prepuštate ništa slučaju i jako ste odgovorne. Čvrsto vjerujete u zdrav život i jako vam je važan osjećaj pripadnosti.

  Ako nosite ruksake češće nego ostale vrste torbi, vjerovatno ste samodostatne i nije vas briga što drugi misle o vama. (zadovoljna.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,