Utorak, 19. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Organizatori vjenčanja: Tri znaka koja na samom početku ukazuju da vam je brak osuđen na propast

Organizatori venčanja Christy Matthews i Cassandra Santon su otkrili tri osnovna znaka po kojima odmah znaju da prepoznaju brak osuđen na propast.

1. Zauzimanje strana

Ako zauzimate bilo čiju stranu, osim partnerovu – vašem braku se ne piše dobro. Naime, njih dvoje tvrde da je jako bitno da parovi odmah na početku shvate da su tim. Važno je da najprije uzimate u obzir mišljenje svog partnera, te zajednički odlučite što vam odgovara, a tek onda uzmete u obzir savjete i mišljenja vaših prijatelja i porodica.

2. Godine

Što je par mlađi, veće su šanse da brak neće uspjeti – “Radio sam s parovima koji su imali jedva 20 godina, ali i s onima od 50. Uvijek me brine neiskustvo mlađih parova”, otkrila je Christina. U prilog tome, nedavna istraživanja pokazala su da parovi koji kasnije ulaze u brak imaju i manju šansu za razvod.

3. Važnije vjenčanje od braka

Ako je parovima venčanje toliko bitno da organizacija utiče na njihov odnos, to nikako nije dobro. Bitno je da dobro posložite prioritete i organizujete vjenčanje zbog braka, a ne brak zbog vjenčanja. (super žena)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,