Petak, 22. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Novo istraživanje otkriva najbolje mjesece za intimne odnose

Naše raspoloženje je na zavidnom nivou i iznenada je prihvatljivo sjediti u bašti i uživati u hladnom pivu u 12 popodne. Ali čini se da sunce možda ima još jedan dobar efekat na dame.

U novom istraživanju otkriveno je da su žene seksualno aktivnije tokom juna, jula i augusta.

Aplikacija Eve analizirala je podatke od 1.27 miliona korisnika i utvrdila da je većina žena prijavila porast seksualne aktivnosti u toku ljetnjih mjeseci, čak za 12 posto. Korisnici aplikacije treba da prijave svoje svakodnevno zdravlje, što uključuje i informacije o njihovom seksualnom životu.

Podaci pokazuju da su žene prijavile da imaju 41,5% seksualnih odnosa u ljetnjim mjesecima, 38,8% u jesenjim mjesecima, 36,8% u zimskom periodu i 35,8% u proljeće. Štaviše, tokom ljetnjih mjeseci, većina žena je takođe prijavila porast u količini orgazma koje su doživile i opisale su seks koji su imale kao “prilično dobar”.

Pa, šta nas čini tako seksualnim tokom ljeta?

Korisnička anketa otkrila je da žene žele više seksa tokom ljeta jer se “osjećaju ljepše” i zato što provode mnogo više vremena “polugole”.

Međutim, ljetnji seks dolazi sa posljedicama. Prema Marie Claire, nezaštićeni seks je najčešći u ljetnjim mjesecima, što dovodi do povećanja broja mladih žena koje imaju seksualne infekcije na jesen. (zenskimagazin.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,