Subota, 23. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Naučite da napravite kompromis: Osam stvari koje ne treba da radite zbog ljubavi

Dobar i zreo odnos zahtijeva zdravu dozu kompromisa i žrtvovanja, ali ukoliko pretjerate možete izgubiti svoju ličnost.

Realnost je da treba odabrati partnera koji će biti podrška i koji će brinuti o vama, a ne osobu koja će zahtijevati milion promjena i stalno vas podsjećati na iste. Nije bitno koliko volite svog partnera, ponekad morate da zaštitite sebe.

Evo 8 stvari koje nikada ne biste smjeli da uradite zarad ljubavi:

1. Napustiti prijatelje

Normalno je da želite da provedete svaki trenutak sa svojim partnerom u prvih nekoliko mjeseci. Iako možda uživate u vremenu sa njim, nikada ne treba zaboraviti da ste imali prijatelje prije susreta sa partnerom. Nemojte ih zaboraviti i pokušajte da što više vremena provedete sa svojim prijateljima.

2. Čudne seksi stvari

Eksperimentisanje može biti jako zabavno za oboje, ali recite svom partneru ako nešto ne želite da uradite.

3. Dozvoliti muškarcu da vas kontroliše

Bez obzira na to koliko volite svog partnera, nikada ne bi trebalo da mu dopustite da u potpunosti kontroliše vaš život. Prije ulaska u ozbiljnu vezu važno je da sa svojim partnerom razgovarate o svim važnijim temama kako posle ne bi bilo iznenađenja. U redu je ako vam partner da savet ili izrazi svoje mišljenje, ali odluku na kraju treba da donesete sami. Na njemu je da vas podrži i bude uz vas bez obzira na to šta ste vi učinili.

4. Ne provodite svaki praznik sa svojom porodicom

Dani praznika su možda najljepši u zagrljaju partnera, ali potrudite se da porodične praznike provedete sa svojom porodicom.

5. Sviđa vam se njegov neobičan hobi

Prestanite da se pretvarate da vam se dopada njegov lud hobi! Samo priznajte da ne volite ribolov ili šah i pokažite da je vaš interes prema njegovom hobiju jednak nuli!

6. Promijenite svoju ishranu

Ne, ne treba da postanete vegan ukoliko je vegan vaš partner. Uživajte u siru i mesu i ne osjećajte se loše zbog toga! Svako bi trebalo da uživa u hrani koju voli!

7. Promijenite svoj stil

Niko ne treba da vas pritiska da promijenite svoj stil, čak ni vaš partner. Da, vašem partneru je dozvoljeno da kaže u čemu voli da vas vidi, ali potpuno mijenjanje ormara i ličnog stila ne dolazi u obzir.

8. Tetovaža

Tetovaža ne dokazuje da volite svog partnera! Nikad ne radite tetovažu posvećenu partneru, jer niko ne zna koliko dugo ćete biti zajedno!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,