Petak, 22. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Italijanska ljepotica na TV-u pokazala kiselinom uništeno lice: Želim da vidi šta mi je uradio (FOTO)

Gessica Notaro, dvadesetsedmogodišnja kraljica ljepote iz Italije koju je ljubomorni momak posuo kiselinom po licu, nakon nekoliko mjeseci pojavila se u javnosti, a svoje strašno iskustvo odlučila je objaviti na TV-u gdje je gostujući u emisiji na Kanalu 5 po prvi put pokazala strašne ožiljke.

U emisiji se pojavila sa šalom preko lica i iako su joj kazali da šal može zadržati, odlučila je da svoje lice uništeno kiselinom pokaže svijetu.

– Želim da vidi šta mi je uradio. Ovo nije ljubav – kazala je Gessica.

Nju je prije nekoliko mjeseci kiselinom posuo njen bivši momak Jorge Edson Tavares koji se sada nalazi u pritvoru te očekuje suđenje. Zanimljivo je da on negira napad na svoju djevojku.  On je na nju nasrnuo u Riminiju nakon što ju je mjesecima pratio i uhodio iako već neko vrijeme nisu bili u vezi.

Gessica se odlučila distancirati od njega nakon sve češćih ljubomornih napada te ga je odlučila ostaviti. Tek tada je počeo pakao. Par je radio zajedno u gradskom akvarijumu gdje su se i upoznali.

– Znao je moj raspored na poslu. Ako sam kasnila dvije minute odmah su uslijedile poruke sa pitanjima gdje sam i sa kim sam – ispričala je Gessica.

Tavares je čak djevojci i prijetio da će se ubiti i da će je posuti kiselinom, a ona je razmišljala o tome da sa sobom nosi kacigu kako bi spriječila napad.

Ipak, on je uspio u svojoj namjeri i to pošto ju je pratio jedne večeri nakon što je izašla. Kada je došla blizu kuće prišao joj je i sasuo kiselinu u lice.

– Očekivala sam suočenje sa njim ali nisam vjerovala da bi tako nešto uradio – ispričala je Italijanka.

Dodala je da je osjećala kako je kiselina prži i da je znala da mora odmah tražiti pomoć.

– Klečala sam i molila boga da mi uzme ljepotu i sve što treba da uzme ali da mi samo ostavi moj vid – kazala je Jessica.

Dva mjeseca nakon napada je provela u bolničkom zatvoru. Niko nije smio do nje, sa posjetiocima je pričala preko stakla, a kada joj je majka dolazila morala se sterilizirati.

– Proživjela sam pakao. Ne mogu živjeti svojim starim životom. Ne smijem se izlagati suncu, stalno nosim masku i moje lice boli cijelo vrijeme – ispričala je u emisiji Gessica.

Kako je istakla morat će čekati još godinu dana kako bi se oporavila dovoljno i mogla biti podvrgnuta plastičnoj operaciji. (faktor.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,