Srijeda, 20. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dodajte ove sastojke u kafu – i smršajte!

Mnogi ljudi se pridržavaju raznih dijeta, a nisu svjesni da nekoliko običnih namirnica koje svi imamo u kući ubrzavaju sagorijevanje masti i potpomažu mršavljenje.

Uzmimo za primjer kafu – ako u nju dodamo ove sastojke, ona će djelovati poput preparata za sagorijevanje masti. Pogledajte šta treba da uradite.

Potrebno vam je:

2 kašike meda
1 kašika cimeta
1 kašika kokosovog ulja
Dodajte ove sastojke u kafu svakoga dana, a za najbolje rezultate pijte je dva puta dnevno. Ovo je savršen recept za sagorijevanje masti i ubrzavanje metabolizma. Evo i zbog čega.

Med

Med je prirodni zaslađivač sa niskim glikemijskim indeksom i on povećava potrošnju enrgije u tijelu. Ako volite slatku kafu, u nju dodajte 2 kašike meda umjesto šećera i učinićete korisnu stvar za svoje zdravlje.

Cimet

Cimet spašava živote od antičkih vremena. On je odličan lijek za pacijente koji boluju od šećerne bolesti, jer snižava nivo šećera u krvi i ubrzava metabolizam. Na taj način sagorijeva masti i smanjuje naslage na stomaku, čineći tijelo vitkim i zdravim.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje nije dobro samo za spoljašnju upotrebu, već i za unutrašnje organe. Ono poboljšava njihov rad i ubrzava metabolizam tijela. Kada se u organizmu sagorijeva kokosovo ulje, oslobađa se toplota koja redukuje višak masti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,