Subota, 26. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Devet odličnih razloga da pokrenete sopstveni biznis

Odmah ćete poželjeti da se napokon oprobate u ulozi šefa!

Osjećaj da ne zavisimo ni od koga i da sami biramo radno vrijeme je nešto zbog čega bi vrijedilo potruditi se i napokon postati sopstveni gazda.

Birate radno vrijeme

Same sebe najbolje poznajemo, te mogućnost biranja radnog vremena i te kako može da utiče da poboljšanje naše produktivnosti. Ukoliko ste noćna ptica, napokon možete da se prilagodite svojim navikama. A najbolje od svega je što niko ne može da vam zamjeri, VI STE ŠEF! Možete napraviti pauza koliko god želite, ići na jutarnje treninge, u posjetu ljekaru, bez bilo čijeg odobrenja.

Kreirate svoje radno okruženje

Vjerovatno vam se nije sviđalo ponašanje vaših nadređenih, ali sada kada ste vi glavni, imate šansu da sve promijenite! Dopustite svojim zaposlenim ono što biste voljeli da je bilo dostupno vama u toku ranijeg radnog iskustva. Neka glavno i jedino pravilo bude: nema problema, sve dok se posao završava na vrijeme.

Radite sa destinacije koja vam odgovara

Možda vam se danas baš ne ustaje iz kreveta, pa zašto posao ne biste obavili upravo iz njega? Kada vodite svoj biznis, posao možete obavljati iz omiljenog kafića, na plaži ili u gradskom prevozu.

Osjećate konstantno zadovoljstvo

Kada smo već osuđeni da radimo čitav život, za sebe možemo da učinimo bar toliko da se bavimo onim što nas ispunjava i u čemu smo najbolji.

Birate kolege

Znate onaj osjećaj kada se bavite svojim poslom iz snova, ali ne možete da podnesete kolege? Nažalost, kolege su kao i porodica, ne možeš da ih biraš, sem ukoliko si šef! Ova pozicija daje ti mogućnost da izabereš kome ćeš povjeriti sve tajne svog zanata i potpuno povjerenje.

Određujete svoju platu

Niko više neće biti u mogućnosti da vam smanji platu ili mjesecima odlaže povišicu. Na vama je da odlučite koliko ćete se truditi, a samim tim i kolika će zarada od vašeg posla biti.

Ne polažete račune nikome

Sjećate se onog osjećaja kada morate da se pravdate zbog neobavljenog posla, kašnjenja, slučajne greške? Vrijeme je da sve ovo postane vaša daleka prošlost! Kada ste sopstveni šef ne morate da smišljate razloge zbog kojih ste nešto uradili, jer jedina osoba kojoj morate da polažete račune ste VI!

Ne možete dobiti otkaz

Otkaz? Kako smiješna reč! Prednost pokretanja sopstvenog biznisa jeste to što otkaz gubi značenje u vašem rječniku.

Gradite samopouzdanje

Kada napokon izgradite svoj brend i dobijete priliku da uživate u sopstvenom uspjehu, niko više neće moći da vam stane na put! Osjećaj da vodite glavnu riječ i da ste odgovorni za projekat koji vodite i te kako utiče na rast samopouzdanja. (cosmopolitan.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje