Nedjelja, 16. Decembar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Četiri pitanja koja žene žele čuti od svog muškarca

Da li je ovo dokaz koliko smo mi žene zapravo jednostavne…

Šta misliš da bih trebao napraviti?”

Jednako kao što vi uživate kad joj pomognete dohvatiti nešto s najviše police ili podići nešto teško tako i ona uživa kad vam može pomoći riješiti neki problem. Žene su po prirodi njegovateljice i emocionalno ih ispunjava kad mogu pomoći oko teškog problema. Kad je pitate za pomoć, pokazujete i koliko cijenite njezino mišljenje. A zajedničko razmatranje problema čini vas timom.

“Kako je bilo kod doktora?”

Da, znamo da ste u gužvi – posao, tekma, drugi sport na drugom programu, ali kad vam cura spomene da ide na pregled, pitajte je kasnije kako je prošlo. „To što se želite uvjeriti da je dobro pokazuje da je želite zaštititi i da ste osjetljivi na njezinu nervozu zbog pregleda“, kaže dr. Diana Kirschner, autorica knjige „Love In 90 Days“. A kad još možete skupiti toliko pluseva za muževnost i osjećajnost u samo pet izgovorenih riječi?

“Šta želiš raditi ovaj vikend?”

Vama to pitanje možda zvuči isto kao „Šta ćemo raditi za vikend?“, ali žene osjećaju razliku. Dajte joj do znanja da vas zanima njezino mišljenje i da onda oboje možete odlučiti. Bit će otvorenija za neki vaše prijedloge ako osjeti da će se na taj način dobro zabaviti.

“Kako su tvoje prijateljice?”

Kad vam djevojka prča o problemima svoje prijateljice, možda mislite da je kimanje glavom dovoljno da pokažete simpatije i oduprete se potrebi da kažete koliko je žena nenormalna, no realno potrebno je ponovno pokrenuti temu nakon nekoliko dana. Ona mora znati da ste zainteresovani za dobrobit nekoga njoj bliskog. Samo se raspitajte, to je dovoljno. (cosmopolitan.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,