Subota, 23. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na dionici Tuzla – Srebrenik

Zbog uviđaja saobraćajne nezgode koja se dogodila na M-1.8 Tuzla – Srebrenik (u mjestu Klisura), potpuno je obustavljen saobraćaj.

U toku je čišćenje snijega na području Bogatića (M-18 Sarajevo-Trnovo), zbog čega je obustavljen saobraćaj teretnih vozila, dok putnička saobraćaju otežano.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u tunelu Oštrik, na dionici autoputa Butile-Jošanica, saobraćaj je otežan i odvija se usporeno.

Otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u BiH. Posebno se skreće pažnja na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm, a na putnom pravcu Glamoč-Mlinište i preko 5 cm. Na ovom području dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

Iako je zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme bila na snazi do 15.04., apeluje se na vozače da na put ne kreću bez nje. To se posebno odnosi na vozače teretnih vozila s prikolicom i šlepere. Upozorava se i na dosta slomljenog drveća koje je, pod težinom snijega, palo na kolovoz, kao i na odrone kamenja na kolovoz.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje