Ponedjeljak, 18. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Vozači oprez zbog magle i odrona zemlje na kolovoz!

Na putevima u našoj zemlji saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Povremene obustave saobraćaja zbog deminiranja terena mogu se očekivati na magistralnom putu M-5 Ripač-Vrtoče (Ripač-Dubovsko, 08-16 sati), kao i na regionalnim putevima R-453 Srebrenica-Skelani (Kragljivode, 08-16 sati) i R-456 Doboj-Maglaj (Rječica Donja, 07-16 sati).

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-6.1 Kolo-Posušje, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, pojačana je frekvencija vozila na ulazu u našu zemlju a zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,