Subota, 23. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Kalesiji otvorena nova prostorija za izdavanje ličnih i drugih dokumenata (FOTO)

Danas je, uz prisustvo  ministara u Vladi TK-a, menadžmenta MUP-a TK-a sa saradnicima, načelnika općine Kalesija, predstavnika mass medija i drugih zvanica, svečano otvorena nova prostorija Odjeljenja za administraciju PU Kalesija , odnosno Lokacija za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju motornih vozila.

U svom obraćanju ministar Husein Topčagić je istakao  da su se kroz projekte vraćanja Odjeljenja za administraciju policijskih stanica u prostore MUP-a TK-a, napravile dodatne uštede unutar budžeta Tuzlanskog kantona, obzirom da je Vlada TK-a izdvajala značajna sredstva na ime zakupa prostora u JP BH Pošte. Takođe je istakao da će građani i privredni subjekti općine Kalesija sada moći na brži i efikasniji način ostvarivati svoja prava.

Načelnik općine Kalesija zahvalio  se prije svega ministru Topčagiću i  Vladi Tuzlanskog kantona na realizaciji projekta koji za cilje ima poboljšanje  pružanja usluga građanima općine Kalesija, kao i poboljšanju radnih uslova službenicima Odjeljenja za administraciju PU Kalesija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,