Utorak, 19. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Stanje na putevima: Oprez, mogući odroni

Saobraćaj se na putevima u BiH ovoga jutra odvija bez dužih zastoja uz umjerenu frekvenciju vozila. Izuzetak su dionice u gradskim centrima gdje se u jutarnjim satima saobraća pojačanim intenzitetom. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin na mostu između tunela Vis i tunela Grab, saobraćaj se odvija preticajnom trakom. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih i deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-4 Teslić-Jelah (Vrela, 08-16 sati), M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanska Krupa, Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica i Maglaj-Doboj.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,