Ponedjeljak, 17. Decembar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sistem za izdavanje dokumenata u BiH djelimično u funkciji: Zahtjeve za pasoše još ne primaju

Četiri dana nakon što nije bio u funkciji sistem za izdavanje dokumenata u BiH je počeo raditi, ali otežano. Građani mogu dobiti potvrdu o mjestu prebivališta, ali još ne mogu podnijeti zahtjeve za pasoš ili ličnu kartu.

Iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) je saopćeno kako je sistem u funkciji od ponedjeljka ujutro, ali na terenu je situacija bila potpuno drugačija.

Građani ni u ponedjeljak ni u utorak nisu mogli dobiti potrebne dokumente, a danas u većini slučajeva mogu dobiti samo potvrdu o mjestu prebivališta. Sistem “koči” i ne mogu proći potrebni zahtjevi za ostale dokumente. Nekim građanima je rečeno da dođu u ponedjeljak.

“Sistem funkcioniše, ali uz određene poteškoće. Iz sata u sat situacija se poboljšava”, kazala je za Klix.ba Elvira Adžikić, stručna savjetnica za odnose s javnošću IDDEEA-e.

U saopćenju su ranije kazali kako je tehnički sektor Agencije tokom vikenda kontinuirano poduzimao sve neophodne aktivnosti s ciljem uspostavljanja normalnog rada sistema. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,