Nedjelja, 16. Decembar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Poziv na ubijanje: Islamska država pozvala pristalice da izvedu novogodišnje napade u balkanskim gradovima

Islamska država je pozvala svoje pristalice na Balkanu da organizuju napade tokom predstojećih novogodišnjih praznika.

Oni pozivaju svoje uspavane ćelije da počnu sa aktivnostima u Bosni i u drugim balkanskim zemljama. Teroristi su uputili jasnu poruku BiH, a još nije jasno kako na to reaguju bezbjednosne službe.

“Imaš dovoljno vremena da nabaviš vozilo i pregaziš ljude u masi ili da kupiš nož i udariš na njih, ili da napuniš pušku municijom. I ako tvoja duša ne može da ih prihvati, uđi u njihovu gužvu i uzvikni: ”Allah je najveći” , navodi se u pozivu ID upućenom na albanskom jeziku, a prenose prištinski mediji.

“Niste ni svjesni šta vam se sprema. Uskoro će vas velika tragedija pogoditi, In ša Alah. Hvala Alahu koji pomaže svoje iskrene robove mudžahide”, zaprijetila je teroristička organizacija ID preko svojih portala na bosanskom jeziku.

Sve dok prošle nedjelje nije oboren, portal ”Vijesti Ummeta” redovno je objavljivao poruke i najave ID. Nakon što je oboren, prešao je na rezervni položaj – otvorio je portal ”Sablja istine” koji je jučer blokiran.

Prije dva dana, teroristički ID je najavio da prati Ezhera Beganovića iz Sarajeva, urednika portala Saff za kojeg upućeniji kažu da je blizak vehabijskom pokretu, i da će mu odrubiti glavu.

Ko stoji iza portala ”Vijesti ummeta” koji već godinama na najcrnji način širi mržnju i poziva na terorizam, nikada nije otkriveno. Ono što se zna jeste da je registrovan u Saudijskoj Arabiji i da glasi na ime Abdulaha Abdurahmana o kojem niko ništa ne zna. Po nekim nezvaničnim informacijama, ekipa koja radi ”Vijesti Ummeta” ima sjedište negdje na Sandžaku u Srbiji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,