Subota, 26. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Potpisan ugovor od 30.000 KM za jačanje kapaciteta Vijeća mladih FBiH

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović i predsjednik Vijeća mladih Federacije BiH Mate Lončar danas su, u sjedištu Federalnog ministarstva, potpisali 30.000 KM vrijedan ugovor o sufinanciranju projekta „Jačanje kapaciteta Vijeća mladih FBiH“.

Tom prigodom izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog dodijeljenih sredstava zahvaljujući kojima će biti osnaženi kapaciteti Vijeća i financirane njihove aktivnosti. Potpisivanju ugovora nazočili su i tajnica Vijeća mladih FBiH Mirela Geko i savjetnik ministrice Goran Lulić.

Ministrica Dujmović je istaknula kako je pitanje mladih od neizmjernog značaja za budućnost FBiH i BiH, te kako će Federalno ministarstvo, u okviru svojih nadležnosti, i dalje svesrdno podržavati sve kvalitetne projekte i programe mladih.

Osim potpisivanja ugovora, razgovarano je i o prevazilaženju zastoja u proceduri usvajanja Strategije prema mladima FBiH, jer predloženi tekst ovog dokumenta nije dobio pozitivna mišljenja svih institucija, što je preduvjet za njegovo usvajanje.

Ministrica Dujmović i predsjednik Lončar zauzeli su zajednički stav kako predstavnici Vijeća mladih FBiH trebaju aktivno sudjelovati u izradi svih dokumenata koji se izravno tiču mladih. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,