Subota, 26. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ponovljen Poziv za učešće u sufinansiranju troškova u izgradnji spomen obilježja poginulim borcima

Ministarstvo za boračka pitanja TK objavilo je Ponovljeni javni poziv u cilju prikupljanja prijava za učešće u sufinansiranju troškova u izgradnji spomen obilježja poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine za 2016. godinu na području Tuzlanskog kantona.

Predmet Ponovljenog javnog poziva je prikupljanje prijava za učešće u sufinansiranju troškova u izgradnji spomen obilježja poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine za 2016. godinu na području Tuzlanskog kantona.

Ukupno planirana sredstva za predmet Ponovljenog javnog poziva iznose do 60.000,00 KM i direktno zavise od raspoloživih sredstava u budžetu Kantona.

Sredstva se ne mogu se odobriti za sanaciju ili održavanje već izgrađenih spomen obilježja iz predmeta Javnog poziva.

Spomen obilježja poginulim pripadnicima OS A BiH na području Kantona koji su u ranijim godinama, finansijski podržani od Ministarstva za boračka pitanja Kantona (u daljem tekstu: Ministarstvo), ne mogu biti predmet dodjele finansijskih sredstava u ovoj budžetskoj godini, izuzev izrada spomen obilježja (biste) herojima odbrambeno – oslobodilačkog rata. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,