Subota, 26. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pala prva klapa nove domaće serije: Prve dvije epizode snimaju se u Lukavcu i Tuzli (VIDEO)

TV/web serijal “TRIP: Ta sjajna putovanja” prilagođen je publici i vremenu u kojem živimo. Bit će emitiran na klasičnoj televiziji (BHRT), ali i u digitalnom formatu na online medijima, mrežama i servisima.

U prostoru Wellness centra Ahmedić u Lukavcu jutros je započelo snimanje prve dvije epizode novog domaćeg tv i web serijala pod nazivom “TRIP: Ta sjajna putovanja”, koji zajedničkim snagama realizuju produkcija DEPO iz Sarajeva i BHRT, u saradnji sa Akademijom dramskih umjetnosti u Tuzli.

Glavni partneri projekta su bh. privredne kompanije – Kovan EKOline iz Gračanice i Bony d.o.o. iz Tuzle sa brendom Vitalis sokovi, što predstavlja još jedan primjer dobre saradnje između domaće produkcije i domaćih privrednika.

TV/web serijal “TRIP: Ta sjajna putovanja” prilagođen je publici i vremenu u kojem živimo. Bit će emitiran na klasičnoj televiziji (BHRT), ali i u digitalnom formatu na online medijima, mrežama i servisima.

Seriju realizira vrhunska producentska ekipa, a u glavnim ulogama naći će se brojni glumci iz BiH i čitavog regiona. Uloge u prve dvije epizode tumače: Vanesa Glođo, Zlatan Zuhrić Zuhra, Anica Kovačević, Nedim Malkočević, Nenad Tomić, Damir Mahmutović i dr.

Ideja za seriju pripada autorskom timu DEPO Sarajevo, dok je pisac scenarija za prve dvije epizode Kemal Bašić, postdiplomac sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Serija nastaje po ideji Jasmina Durakovića, koji ujedno potpisuje i režiju.

Izvršni producenti projekta su partneri iz Tuzle – Nedim Malkočević i Mustafa Sušić, direktor fotografije je Amer Beganović, kostimografiju radi Andrea Šarac, scenografiju Hari Ejubović, a za make-up je zadužena Zumra Softić.

Prve dvije epizode serijala snimaju se u Wellness centru Ahmedić u Lukavcu i hotelu Royal u Tuzli, a planirano je da se nakon snimanja po gradovima i mjestima u BiH, nove priče snimaju i u čitavom regionu. (Depo.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje