Četvrtak, 24. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Obavijest za kandidate koji su se prijavili na Javni oglas za prijem kadeta Granične policije BiH

Komisija za izbor kandidata – kadeta VIII klase Granične policije BiH obavještava kandidatekoji ispunjavaju opće i posebne uvjete i čije su prijave na javni oglas prihvaćene, da će testiranje općeg znanja (posebni pisani test i esej) biti u subotu, 10.12.2016. u Sarajevu. Kandidati će biti testirani u prostorijama Mašinskog fakulteta, Vilsonovo šetalište 9, općina Novo Sarajevo.

Kandidati koji ispunjavaju opće i posebne uvjete i čije su prijave prihvaćene, bit će telefonski obaviješteni o testiranju od 30.11.2016. do 5.12.2016. Bit će kontaktirani na telefonske brojeve koje su naveli u podnesenim prijavama.

Testiranje kandidata koji su se prijavili za prvi nivo pristupanja u činu „policajac“’ bit će obavljeno 10.12.2016. u 10 sati. Testiranje kandidata koji su se prijavili za drugi nivo pristupanja u činu „mlađi inspektor“ počinje istog dana u 14 sati.

Pravila ponašanja tokom testiranja

Kandidati na testiranje pristupaju s hemijskom olovkom, ličnom kartom ili pasošem najkasnije sat prije početka testiranja (ne kasnije od 9 sati za prvi nivo, odnosno 13 sati za drugi). Kandidati koji zakasne neće moći pristupiti testiranju, a oni koji iz bilo kojeg razloga ne pristupe testiranju, bit će isključeni iz daljnje konkursne procedure.

Prije početka testiranja ovlaštene službene osobe Granične policije BiH obavit će uvid u osobne dokumente kandidata. Kandidatima će biti dodijeljene jedinstvene šifre. Oni će potpisati listu s upisanim šiframa kao dokaz da su pristupili testiranju i da su upoznati o jedinstvenoj šifri.

Nakon dodjeljivanja jedinstvene šifre, kandidati se upućuju na mjesto za testiranje.

Kandidati tokom testiranja mogu koristiti samo hemijsku olovku ili nalivpero za popunjavanje posebnog pisanog testa i pisanje eseja. Na radnoj klupi osim olovke ili nalivpera nije dopušteno držanje drugih stvari. Tokom testiranja zabranjeno je korištenje mobilnih telefona ili drugih elektronskih uređaja. U slučaju korištenja takvih uređaja kandidat će biti udaljen s testiranja i isključen iz daljnje konkursne procedure.

Prije početka testiranja član Komisije usmeno će upoznati kandidate o pravilima testiranja i ponašanja tokom testiranja.

Vrijeme dozvoljeno za rad posebnog pisanog testa je 60 minuta, a za pisanje eseja 45 minuta, uz pauzu od 15 minuta između dva testa.

Svi kandidati koji pristupe testiranju dužni su poštivati pravila ponašanja koja će im biti saopćena. U slučaju nepoštivanja pravila, kandidat će biti udaljen s testiranja i isključen iz daljnje konkursne procedure o čemu odluku donose članovi Komisije.

Pitanja posebnog pisanog testa bit će na oba službena pisma u BiH. Kandidati će sami izabrati pismo kojim će pisati esej.

Kandidati koji u prethodnom periodu nisu dobili pisanu obavijest ili rješenje o isključenju iz konkursne procedure, a nisu kontaktirani od 30.11.2016. do 5.12.2016., mogu se informirati o prihvatanju prijave i ispunjenosti uvjeta za pristup testiranju 6.12.2016. od 10 do 16 sati pozivom telefonskog broja 033/755-393.

Molimo kandidate da prije 6.12.2016. ne pozivaju navedeni broj, navode iz Granične policije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,