Četvrtak, 24. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

MUP KS uhapsio tri osobe zbog pomaganja Sanjinu Sefiću

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) jučer i danas su uhapsili tri osobe koje se sumnjiče da su pomogli Sanjinu Sefiću u bjekstvu nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću 10. oktobra u kojoj su poginule studentice Edita Malkoč i Selma Agić, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju MUP-a KS je navedeno kako su policijski službenici Odsjeka za saobraćajne istrage Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo lišili slobode A.D., rođen 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH (Pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela).

Daljim operativnim radom, a po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dana 18. 10. 2016. godine u 01:30 sati u ulici Kasindolska, općina Ilidža, slobode su lišeni N.S., rođen 1988. godine u Foči i S.S., rođena 1994. godine u Sarajevu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH“, saopćeno je iz MUP-a KS.

Tokom pronalaska ovih osoba, u istoj ulici, u dvorištu porodične kuće koju koristi N.S. pronađeno je putničko motorno vozilo marke “VW Golf 6”, vlasništvo A.M. iz Sarajeva, a koje je prema dosadašnjim podacima korišteno u izvršenju krivičnog djela, kada su nakon saobraćajne nezgode A.D. i S.A., prevezli Sanjina Sefića na područje općine Rudo.

Policijski službenici tragaju za S.A., rođen 1992. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela. Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju dalji rad na prikupljanju svih informacija u vezi navedenog krivičnog djela“, piše u saopštenju MUP-a KS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje